Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με αιχμές η απάντηση της κυβέρνησης στην Eurostat για το πλεόνασμα

Με αιχμές η απάντηση της κυβέρνησης στην Eurostat για το πλεόνασμα

Τα θέματα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός με τον Ευ.Βενιζέλο και τον Γ.Στουρνάρα, το απόγευμα του Σαββάτου. Ο υπουργός απάντησε στα όσα είπε νωρίτερα ο επικεφαλής της Eurostat για το πλεόνασμα, λέγοντας: «εμείς υπολογίζουμε με το σωστό τρόπο και έχει ενημερωθεί και η τρόικα για αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση». Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα θέματα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός με τον Ευ.Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ενημέρωσε τους Σαμαρά και Βενιζέλο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Φρανκφούρτη και συζήτησαν για θέματα γενικότερης οικονομικής πολιτικής.

Σχετικά με το θέμα της αμφισβήτησης του τρόπου υπολογισμού του πλεονάσματος από τη Eurostat, ο κ Στουρνάρας τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν.

«Ο τρόπος που υπολογίζεται είναι πολύ πιο περιοριστικός από αυτόν της Eurostat. Τα όργανα της ΕΕ θα χαρούν πολύ και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες» ανέφερε ο υπουργός οικονομικών.

Μετά από άλλη σχετική ερώτηση πρόσθεσε πως «υπολογίζουμε με το σωστό τρόπο και έχει ενημερωθεί και η τρόικα για αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την έξοδό του από το Μαξίμου: «Εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία και θα τα επιβεβαιώσει και η Eurostat, όπως θα τα επιβεβαιώσει και η τρόικα και οι πάντες».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το ζήτημα δεν είναι πότε θα έρθει η τρόικα, αλλά «να γίνουν όλα αυτά που έχουμε πει. Και αυτό που έχουμε πει είναι να οριστικοποιηθεί η στροφή προς την έξοδο από την κρίση.»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του επίσης σε γερμανική εφημερίδα υποστήριζε ότι το «πρωτογενές πλεόνασμά μας θα είναι μια μεγάλη έκπληξη», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, αλλά μόνο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Πάντως, η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα παραμένει άγνωστη, καθώς ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για την άφιξη του κλιμακίου του Ταμείου στην Ελλάδα.

«Η αποστολή θα επιστρέψει σύντομα όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα. Δουλεύουμε αδιάκοπα με την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ για αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε από την Ουάσιγκτον το στέλεχος του Ταμείου

Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη συνάντηση, κατά πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Euroleague σχολίασε με φοβερό τρόπο τις δύο «ερυθρόλευκες» προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (vid)

Ο επίσημος λογαριασμός της Euroleague, με ένα εκπληκτικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, «έδειξε» την αντίδραση των φίλων του Ολυμπιακού στις προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024