Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντάισελμπλουμ: Δημοσιονομικά εντός στόχου, αστερίσκοι για μεταρρυθμίσεις

Ντάισελμπλουμ: Δημοσιονομικά εντός στόχου, αστερίσκοι για μεταρρυθμίσεις

«Ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο Ντάισελμπλουμ χαρακτηρίζει «αναγκαίο, αν και δύσκολο, επόμενο βήμα το άνοιγμα της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής δομής της χώρας». Όσο για το πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα, παραπέμπει στο β' εξάμηνο του 2014.

«Η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλούμ, υπογραμμίζοντας ότι «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας».

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και αναφερόμενος στην κατάσταση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ επισήμανε ότι «από απόψεως δημοσιονομικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ως αναγκαίο, αν και δύσκολο, επόμενο βήμα το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής δομής της χώρας».

Όπως είπε, «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας, αυτό που υπολείπεται είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, σημείωσε ότι «ένα μέρος εξ αυτών θα συζητηθεί στις αρχές του 2014, ενώ το κυριότερο θέμα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα θα αποφασιστεί κατά στο β’ εξάμηνο του 2014».

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στην ευρωζώνη, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και εμφανίστηκε ανένδοτος για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης, προσθέτοντας ενδεικτικά ότι «έχουμε κάνει πολύ δουλειά για τους προϋπολογισμούς» και «πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Παράταση σε πληρωμές φόρων που έληγαν στις 30 Απριλίου

Παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων, ΦΠΑ, τελών και βεβαιωμένων οφειλών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024