Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στουρνάρας: Ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές οι αποφάσεις για το χρέος

Στουρνάρας: Ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές οι αποφάσεις για το χρέος

Την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει απόφαση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους εντός της ελληνικής προεδρίας και πριν από τις ευρωεκλογές εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει απόφαση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους εντός της ελληνικής προεδρίας και πριν από τις ευρωεκλογές εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα που θα διαχειριστεί η Ελλάδα στοECOFINτο επόμενο εξάμηνο, αλλά και στο θέμα της διευθέτησης του χρέους και της αξιολογήσεως της τρόικας.
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σημείωσε πως τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα επιστρέψουν στην Αθηνά την επόμενη εβδομάδα και εκτίμησε πως με την ολοκλήρωση της τρέχουσας επισκόπησης θα υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα της χρηματοδότησης του προγράμματος και εν συνεχεία για το θέμα του χρέους.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι από τον Απρίλιο (23 Απριλίου) οπότε θα υπάρξει η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat έως τα τέλη Ιούνιου που εκπνέει ελληνική προεδρία υπάρχει επαρκές περιθώριο ώστε να καταλήξει η συμφωνία.

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να υπάρξει απόφαση στοEurogroupακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές (22-25 Μαΐου) ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει απόφαση και πριν από τις ευρωεκλογές.

Κληθείς να σχολιάσει επικριτικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου ο κ. Στουρνάρας ανέφερε «εμείς τις απαντήσεις μας τις δίνουμε στην πράξη». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως Αθήνα και Βερολίνο έχουν άριστη συνεργασία, ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχει εχθρικό κλίμα έναντι της Ελλάδας στο Eurogroupαποσαφήνισε πως αυτό δεν ισχύει.
«Δεν βλέπω κανένα εχθρικό ή αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το εάν η προεδρία της ΕΕ εξυπηρετεί τα ελληνικά ζητήματα ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως πάντα μια καλή προεδρία βοηθά.
«Η Ελληνική Προεδρία ξεκινάει με την χώρα μας να βρίσκεται σε ανάκαμψη και όχι σε κρίση», είπε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας πως το 2013πήγε καλύτερα από ότι περιμέναμε, τόσο στην δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και στο θέμα της ηπιότερης ύφεσης που επιτεύχθηκε.
Τέλος, ο υπουργός εστίασε στο ότι τα περιθώρια των δεκαετών ομολόγων του δημοσίου υποχώρησαν κάτω από 600 μονάδες, γεγονός που όπως είπε επιβεβαιώνει τις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024