Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γ.Στουρνάρας: Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι «φαγώσιμος»

Γ.Στουρνάρας: Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι «φαγώσιμος»

«Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, "φαγώσιμος" επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό» λέει στο Βήμα της Κυριακής ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται και από βουλευτές της συμπολίτευσης. Ο υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει δε την εκτίμησή του ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης.

«Η οικονομία βγαίνει από την κρίση, τα πράγματα βελτιώνονται» είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προβλέποντας ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τον εξαετή κύκλο της ύφεσης που οδήγησε εργαζόμενους και επιχειρήσεις στα όρια.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαιώνει ότι η αναπτυξιακή διαδικασία θα φανεί μέσα στο νέο έτος, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από τα κοινοτικά ταμεία που θα ανέλθουν στα 40 δισ. ευρώ ώς το 2020, ενώ ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή της στις αγορές.

Όπως λέει ο υπουργός, πρωταγωνιστές σε αυτό τον νέο κύκλο θα είναι ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και το υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Ο κ. Στουρνάρας εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι θέσεις του δεν συνιστούν «λύση» καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να συντηρεί εξωφρενικές προσδοκίες που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται και από βουλευτές της συμπολίτευσης ο υπουργός απαντά: «Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, «φαγώσιμος»… επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό. Κάποιοι άλλοι, όπως λέτε, ενδεχομένως να θέλουν να με «φάνε» ίσως γιατί η πολιτική δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντά τους. Δεν βρίσκομαι στη θέση αυτή προκειμένου να φτιάξω «πάτημα» για την επόμενη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024