Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα άνοδος της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα το Δεκέμβριο

Νέα άνοδος της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα το Δεκέμβριο

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών ανήλθε ο ελληνικός δείκτης μεταποίησης το Δεκέμβριο, ωθούμενος από την αύξηση των νέων παραγγελιών. Σύμφωνα με την έρευνα της Markit, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) αυξήθηκε στις 49,6 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 49,2 μονάδες τον Νοέμβριο.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών ανήλθε ο ελληνικός δείκτης μεταποίησης το Δεκέμβριο, ωθούμενος από την αύξηση των νέων παραγγελιών.

Σύμφωνα με την έρευνα της Markit, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) αυξήθηκε στις 49,6 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 49,2 μονάδες τον Νοέμβριο.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι 50 μονάδες αποτελούν το όριο για το εάν η μεταποιητική δραστηριότητα βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης ή επέκτασης.

Η έρευνα κατέδειξε πως η εντονότερη εγχώρια ζήτηση οδήγησε σε αύξηση των παραγγελιών και σε επέκταση των νέων εργασιών για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Δεκέμβριο, ενώ οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές περιορίστηκαν.

Ακόμη, παρέχει ενδείξεις ότι πιθανόν να έχει ήδη ξεκινήσει η ανοδική φάση του επιχειρηματικού κύκλου, καθώς τα επίπεδα παραγωγής και νέων παραγγελιών αυξήθηκαν συγχρόνως για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2009.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι τον Δεκέμβριο υπήρξε περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγής ενδιάμεσων και κεφαλαιουχικών αγαθών επηρεάζοντας αρνητικά το σύνολο της παραγωγής.

Τέλος, η απασχόληση στις μεταποιητικές επιχειρήσεις εξακολούθησε να μειώνεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για τον τελικό της Super League Κ15.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024