Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν ξέρουμε ακόμη αν η Ελλάδα χρειάζεται νέο πακέτο, τονίζει το Βερολίνο

Δεν ξέρουμε ακόμη αν η Ελλάδα χρειάζεται νέο πακέτο, τονίζει το Βερολίνο

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, μετριάζοντας την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά που προεξόφλησε από το Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα. Στα μέσα του 2014, θα κριθεί με τη βοήθεια της τρόικας εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέα βοήθεια, ξεκαθάρισε ο Κοτχάους, σπεύδοντας να υπενθυμίσει τις αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες αυτή θα δοθεί, αν είναι αναγκαίο. Απέκλεισε δε εκ νέου ενδεχόμενο νέου κουρέματος.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, μετριάζοντας την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά που προεξόφλησε από το Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα.

Στα μέσα του 2014, θα κριθεί με τη βοήθεια της τρόικας εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέα βοήθεια ξεκαθάρισε ο Κοτχάους, σπεύδοντας να υπενθυμίσει τις αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες αυτή θα δοθεί αν είναι αναγκαίο.

Απέκλεισε δε εκ νέου ενδεχόμενο νέου κουρέματος. «Όλα τα υπόλοιπα τα συζητάμε, εκτός από αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Κοτχάους, δήλωσε ότι στα μέσα του 2014, θα αποφασιστεί εάν η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, κάνοντας λόγο για «σημαντικά χαμηλότερο» ποσό από ό,τι προέβλεπαν τα προηγούμενα πακέτα στήριξης.

Στα μέσα του 2014 θα εξετασθεί, με τη βοήθεια της τρόικας, εάν υπάρχει περαιτέρω οικονομική ανάγκη, συμπλήρωσε ο Κοτχάους.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι στο τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν δεσμευθεί πως στα μέσα του 2014, περίπου μισό χρόνο πριν από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, θα εξετάσουμε εάν θα χρειαστούμε, μετά το τέλος του 2014, δηλαδή, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα», δήλωσε ο Κοτχάους.

«Γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η Ελλάδα πρέπει να έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, να έχει υλοποιήσει τα προγράμματα και να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια», έσπευσε να υπενθυμίσει ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Όλοι μαζί, ειδικά με την βοήθεια της τρόικας, θα εξετάσουμε στα μέσα του 2014, εάν υπάρχει περαιτέρω ανάγκη για οικονομική βοήθεια, εάν πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι για όλους τους συμμετέχοντες απολύτως σαφές ότι, εάν χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αυτή θα ήταν ένα ποσό το οποίο είναι αισθητά χαμηλότερο από ό,τι ως τώρα- εάν χρειαστεί», επανέλαβε και κατέληξε λέγοντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι σίγουρα δεν θα υπάρξει ‘κούρεμα’ χρέους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024