Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Κανένα oριζόντιο μέτρο» διαβεβαίωσε ο Στουρνάρας, καταθέτοντας τον προϋπολογισμό

«Κανένα oριζόντιο μέτρο» διαβεβαίωσε ο Στουρνάρας, καταθέτοντας τον προϋπολογισμό

Χωρίς την έγκριση της τρόικας κατατέθηκε στη Βουλή από τον Γιάννη Στουρνάρα το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2014. Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, αμέσως μετά την παράδοση του προϋπολογισμού στον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη. «Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο» τόνισε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά η εισηγητική έκθεση.

Χωρίς την έγκριση της τρόικας κατατέθηκε στη Βουλή από τον Γιάννη Στουρνάρα το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2014.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, αμέσως μετά την παράδοση του προϋπολογισμού στον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας και διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα.

Πρέπει να σημειωθεί πως το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2014 δεν φέρει την έγκριση της τρόικας, καθώς δεν περιλαμβάνονται σε αυτό τα μέτρα που -σύμφωνα με την άποψη των δανειστών- θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,55% του ΑΕΠ το 2014.

Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει την Παρασκευή στο έκτακτο Eurogroup τις βασικές προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2014, εκθέτοντας παράλληλα τις θέσεις για μια σειρά από παρεμβάσεις τις οποίες δεν αποδέχεται η τρόικα.

Η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού στην αρμόδια διαρκή Επιτροπή της Βουλής, θα ξεκινήσει, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μεϊμαράκης, στις 25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει πιθανότατα στις 3 ή τις 4 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις μετά από την ψήφισή του με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024