Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρόικα: Ανοικτή η διαπραγμάτευση, επιστρέφουμε τον Δεκέμβριο

Τρόικα: Ανοικτή η διαπραγμάτευση, επιστρέφουμε τον Δεκέμβριο

Την αναχώρησή τους από την Αθήνα και την επιστροφή τους στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι έχει σημειωθεί «ικανοποιητική πρόοδος», αλλά μερικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες έδρες των οργανισμών και τα κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Την αναχώρησή τους από την Αθήνα και την επιστροφή τους στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι έχει σημειωθεί «ικανοποιητική πρόοδος», αλλά μερικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες έδρες των οργανισμών και τα κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Κλιμάκιο στελεχών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα μετά από παραγωγικές συζητήσεις με τις αρχές για το σύνολο των πολιτικών που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την η ολοκλήρωση της εν εξελίξει αναθεώρησης του οικονομικού προγράμματος της χώρας.

» Ικανοποιητική πρόοδος έχει σημειωθεί, αλλά μερικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες έδρες των οργανισμών. Τα κλιμάκια στελεχών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου.»

Σκληρή γραμμή Ντάισελμπλουμ

Την ανάγκη να σημειωθεί επειγόντως πρόοδος στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους» δήλωσε. Παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά επισήμανε την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες».

Πάντως, επανέλαβε ότι η Ευρώπη θα παράσχει στην Αθήνα νέα βοήθεια μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας Τα Νέα, στο τέλος ομιλίας του, ο πρόεδρος του Eurogroup -σε άλλο μήκος κύματος από το Βερολίνο, τουλάχιστο σε επίπεδο διατυπώσεων- τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δήλωσε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στο Eurogroup της Παρασκευής σε σχέση με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024