Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα επώδυνα μέτρα βλέπει η Αντιπολίτευση μετά το Eurogroup

Νέα επώδυνα μέτρα βλέπει η Αντιπολίτευση μετά το Eurogroup

Οι δανειστές εμμένουν στην πολιτική τους και ζητούν νέα μέτρα λιτότητας που θα καταφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη εξαντλημένη ελληνική κοινωνία, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πραγματική βούληση, ούτε την ικανότητα να αποκρούσει τις απαιτήσεις τους, είναι το κοινό συμπέρασμα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης μετά το Eurogroup. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία εναλλακτική πρόταση στο μνημόνιο και βλέπει στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα επανάληψη του «ίδιου χιλιοπαιγμένου έργου» με το ίδιο πάντα τέλος: της λήψης μέτρων.

Οι δανειστές εμμένουν στην πολιτική τους και ζητούν νέα μέτρα λιτότητας που θα καταφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη εξαντλημένη ελληνική κοινωνία, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πραγματική βούληση, ούτε την ικανότητα να αποκρούσει τις απαιτήσεις τους, είναι το κοινό συμπέρασμα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης μετά το Eurogroup.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία εναλλακτική πρόταση στο μνημόνιο και στην σκληρή λιτότητα, και βλέπει στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα επανάληψη του «ίδιου χιλιοπαιγμένου έργου» με το ίδιο πάντα τέλος: της λήψης μέτρων, με τα οποία μέχρι τελευταία στιγμή η κυβέρνηση έλεγε ότι διαφωνεί.

Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων θα συνεχιστεί διαβάζει στις αποφάσεις του Eurogroup και το ΚΚΕ. Τονίζει δε ότι ο λαοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις όποιες διαπραγματεύσεις αφού «οι διαπραγματεύσεις και οι αντιθέσεις εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης για τη διαχείριση της κρίσης και του χρέους αφορούν τα επιμέρους συμφέροντα των μονοπωλίων κάθε χώρας και όχι των λαών».

Οι δανειστές σφίγγουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της ελληνικής κοινωνίας, είναι το συμπέρασμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων από το χθεσινό Eurogroup. Καταγγέλλουν δε ότι ο κ. Στουρνάρας παρακολουθεί τις εξελίξεις ως απλός θεατής.

ΣΥΡΙΖΑ: Παίζεται το «ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο»

«Η παράσταση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα αφορά στο ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο, με τους ίδιους ηθοποιούς, στους ίδιους ρόλους.»

» Η κυβέρνηση είναι ο καλός μαθητής της δασκάλας τρόικας, που παριστάνει ότι διαπραγματεύεται για το καλό του ελληνικού λαού, για να καταλήξει μετά από λίγο καιρό να συμφωνεί σε αυτά που μέχρι πρότινος υποτίθεται ότι διαφωνούσε.»

«Την ίδια στιγμή, δεν έχει να αναδείξει καμία εναλλακτική πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμφωνώντας με την πολιτική της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας, καθώς και της αφαίμαξης των ασθενέστερων στρωμάτων και της κατάργησης του κοινωνικού κράτους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΕΛ: Οι δανειστές σφίγγουν τη θηλιά

«Την ώρα που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, η ύφεση βαθαίνει και το ΑΕΠ εξανεμίζεται, οι δανειστές στο Eurogroup με τον κ. Στουρνάρα απλό θεατή, σφίγγουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της ελληνικής κοινωνίας, απαιτώντας νέα χαράτσια που οδηγούν σε δήμευση των αστικών ακινήτων του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού, μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής και κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς.

ΚΚΕ: το μόνο σίγουρο είναι τα αντιλαϊκά μέτρα

«Οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ επιβεβαίωσαν αυτό που μόνο το ΚΚΕ επανειλημμένα τονίζει. Ότι η ΕΕ αποτελεί μια λυκοσυμμαχία που θα συνεχίσει να υλοποιεί αντιλαϊκά μέτρα, είτε με είτε χωρίς μνημόνια, γιατί αυτό υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.» επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Οι διαπραγματεύσεις και οι αντιθέσεις εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης για τη διαχείριση της κρίσης και του χρέους, για την τραπεζική ένωση κ.α. αφορούν τα επιμέρους συμφέροντα των μονοπωλίων κάθε χώρας και όχι των λαών.»

» Αυτά τα συμφέροντα υπηρετεί και η ελληνική κυβέρνηση προωθώντας νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως οι απολύσεις, η φοροεξόντωση του λαού, η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, την υγεία, την παιδεία κλπ».

«Η οργάνωση της λαϊκής πάλης σε σύγκρουση με την ΕΕ και την κυριαρχία των μονοπωλίων είναι ο μόνος δρόμος για την απόκρουση των μέτρων και μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση» καταλήγει το ΚΚΕ.

ΔΗΜΑΡ: να γίνει ξεκάθαρο το όχι σε νέα μέτρα

«Στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει, ως αναγκαία αλλά και όχι επαρκή προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση, ότι δεν θα αποδεχθεί νέα μέτρα με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, θα διεκδικήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής, θα ζητήσει αλλαγή των μέτρων που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και κοινωνικά επώδυνα».

» Η κυβέρνηση ταυτόχρονα οφείλει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους ένα σχέδιο μείωσης της ανεργίας, που θα συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιάγραμμα» προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024