Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την Κυριακή η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

Την Κυριακή η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Για την Κυριακή το πρωί ανανεώθηκε το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, μετά τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του Eurogroup. Στόχος είναι να κλείσουν εσπευσμένα όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ανοιχτά θέματα, με πρώτο το δημοσιονομικό κενό και τον προυπολογισμό του 2014, την τελική συμφωνία για την τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τα διαρθρωτικά ζητήματα της απελευθέρωσης των προιόντων και των υπηρεσιών και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που μετατίθεται από χρόνο σε χρόνο.

Για την Κυριακή το πρωί ανανεώθηκε το ραντεβού του υπουργού ΟικονομικώνΓιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, μετά τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του Eurogroup. Κατά τις πληροφορίες, η τρόικα θα παραμείνει στην Ελλάδα έως την Τετάρτη.

Στόχος είναι να κλείσουν εσπευσμένα όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ανοιχτά θέματα, με πρώτο το δημοσιονομικό κενό και τον προυπολογισμό του 2014, την τελική συμφωνία για την τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τα διαρθρωτικά ζητήματα της απελευθέρωσης των προιόντων και των υπηρεσιών και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που μετατίθεται από χρόνο σε χρόνο.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας στις Βρυξέλλες μετά τη συνεδρίαση «θα πετύχουμε συμφωνία με την τρόικα» επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα, παρά μόνον διαρθρωτικά.

Η ελληνική πλευρά προτείνει στην τρόικα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα που αντιστοιχούν στο 0,7% του ΑΕΠ, δηλαδή σε 1,3 δισ. ευρώ, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, δήλωσε -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάννης Στουρνάραςμετά τη λήξη του Eurogroup.

Tα μέτρα αυτά αφορούν τις τρύπες στη συλλογή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, τη μείωση των δαπανών σε ΔΕΚΟ και πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις συγχωνεύσεις οργανισμών κυρίως στον τομέα της υγείας και της παιδείας και την αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, με ποινές σε όσους το παραβιάζουν.

«Θέλουμε να πείσουμε ότι τα μέτρα που θα πάρουμε για να στηρίξουμε τον προϋπολογισμό του 2014 είναι αξιόπιστα», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο».

Η απουσία όμως συμφωνίας με τους ελεγκτές που επιστρέφουν στην Αθήνα και τα ανοιχτά ζητήματα -από τα προτατούμενα για την καταβολή της δόσης μέχρι τις διαρθρωτικές αλλαγές που επανέρχεται ο Ελληνας υπουργός εμπόδισαν τον πρόεδρο του Eurogroup τον Ολλανδό υπουργό ΟικονομικώνΓερούν Ντάιζελμπλουμνα αρθώσει μια καλύτερη κουβέντα για την Ελλάδα πέρα από τη δήλωση «το ποτήρι είναι μισογεμάτο».

Έτσι, όλοι αναμένουν τη συμφωνία με την τρόικα, που προς το παρόν δεν υπάρχει.

Ο έλληνας υπουργός στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε χθές στις Βρυξέλλες μέχρι αργά το βράδυ, αλλά και σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin θα επιδιώξει να βελτιώσει το κλίμα και να εξηγήσει τις δυσκολίες -κυρίως τις πολιτικές- που υπάρχουν για να τρέξει η Ελλάδα πρός το στόχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Οκλαχόμα άλωσε το Ντάλας για το 2-2 – Μία νίκη από τους τελικούς οι Σέλτικς

Δείτε τη δράση από τα δύο παιχνίδια της βραδιάς στο NBA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024