Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις δείχνει για τον Οκτώβριο η Εργάνη

Περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις δείχνει για τον Οκτώβριο η Εργάνη

Αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων για πρώτη φορά στο δεκάμηνο προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη για τον μήνα Οκτώβριο, με τις προσληψεις να εμφανίζονται μειωμένες κατά 35.000 σε σχέση με τις απολύσεις. Ακόμη, παρατηρείται αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, εις βάρος της πλήρους απασχόλησης. Οι αρνητικές εξελίξεις αποδίδονται από το υπουργό Εργασίας στη λήξη της τουριστικής περιόδου. Επίσης ο κ. Βρούτσης σπεύδει να προσθέσει ότι το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών.

Αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων για πρώτη φορά στο δεκάμηνο προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη για τον μήνα Οκτώβριο, με τις προσληψεις να εμφανίζονται μειωμένες κατά 35.000 σε σχέση με τις απολύσεις. Ακόμη, παρατηρείται αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, εις βάρος της πλήρους απασχόλησης.

Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις αποδίδονται από το υπουργό Εργασίας στην λήξη της τουριστικής περιόδου. Επίσης ο κ. Βρούτσης σπεύδει να προσθέσει ότι αρνητικό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, οι προσλήψεις εμφανίζονται μειωμένες κατά περίπου 35.000 (34.999), σε σχέση με τις απολύσεις κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 138.408 προσλήψεις και 173.407 απολύσεις ενώ ο υψηλότερος αριθμός χαμένων θέσεων εργασίας κατά τον περασμένο μήνα (75.146) αφορά στην ηλικιακή ομάδα από 30- 44 ετών.

Ακόμη, παρατηρείται αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Συγκεκριμένα οι προσλήψεις με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης ήταν 59.563, ενώ οι προσλήψεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης ανήλθαν στις 78.845.

Τέλος, 6.393 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις ευέλικτων μορφών εργασίας.

Η δήλωση Γ.Βρούτση

Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημείωσε: «Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για το μήνα Οκτώβριο, όπως προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα ‘Εργάνη’ συμβαδίζουν με τους αναμενόμενους εποχικούς παράγοντες (διαχρονικά αρνητικές ροές τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο), αλλά και με τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες.

» Έτσι, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ο Οκτώβριος λόγω της λήξης της θερινής τουριστικής περιόδου παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο ως προς το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων. Ωστόσο, το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών, συμβάλλοντας στη διατήρηση του θετικού ισοζυγίου για το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος του 2013 στις 130.703 νέες θέσεις εργασίας.

» Πρόκειται για μια εξέλιξη που οφείλεται στη σημαντική αύξηση των προσλήψεων κατά το συγκεκριμένο μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, συνιστώντας, μεταξύ άλλων, απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα της συγκροτημένης προσπάθειας που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024