Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μειώσεις συντάξεων στα ευγενή ταμεία ζητεί η τρόικα

Μειώσεις συντάξεων στα ευγενή ταμεία ζητεί η τρόικα

Για τη μείωση συντάξεων στα ευγενή ταμεία, αλλά και για σειρά άλλων μέτρων, πιέζει η τρόικα την κυβέρνηση προκειμένου, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του Ασφαλιστικού.

Για τη μείωση συντάξεων στα ευγενή ταμεία, αλλά και για σειρά άλλων μέτρων, πιέζει η τρόικα την κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του Ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, το χρηματοδοτικό κενό του ασφαλιστικού συστήματος για το 2014, οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών σε ΙΚΑ και στα Ταμεία των τραπεζών, όπως και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, επιταχύνουν την προοπτική λήψης νέων επώδυνων μέτρων σε συντάξεις και στα όρια συνταξιοδότησης.

Οι απώλειες, σε ετήσια βάση, που αναμένεται να προκαλέσει η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων με τους οποίους χρηματοδοτούνται πολλά ταμεία, υπολογίζονται στα 2 δισ. ευρώ.

Η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για μειώσεις στις συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΚΟ, τράπεζες), αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα ίδια ταμεία, εφαρμογή σταδιακής μείωσης των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του ΙΚΑ και των Ταμείων των τραπεζών, καθώς και κατάργηση των εσόδων πολλών Ταμείων από φόρους υπέρ τρίτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024