Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμες διαβουλεύσεις ΥΠΟΙΚ-τρόικας, αισιόδοξος ο Γ.Στουρνάρας

Κρίσιμες διαβουλεύσεις ΥΠΟΙΚ-τρόικας, αισιόδοξος ο Γ.Στουρνάρας

Να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με τα μέτρα που ζητεί για το 2014 περιμένει από την τρόικα η κυβέρνηση, κατά την κρίσιμη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο. Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι «θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το 2014, έστω και μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις». Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια, δηλώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με τα μέτρα που ζητεί για το 2014 περιμένει από την τρόικα η κυβέρνηση, κατά την κρίσιμη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, στη συνάντηση η τρόικα θα εμφανιστεί με ένα νέο νούμερο για το δημοσιονομικό κενό με βάση τα στοιχεία που της έδωσε η κυβέρνηση. Εφόσον βρεθεί «κοινό έδαφος» ως προς το ποσό του δημοσιονομικού κενού, τότε θα αρχίσει η προσπάθεια να «διαμορφωθεί μια στρατηγική» για το ποια μέτρα θα ληφθούν.

Η τρόικα η οποία αυτές τις ημέρες αξιολογεί τα μέτρα Βρούτση και Στουρνάρα για τους εισπρακτικούς μηχανισμούς φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αμφισβητεί -σύμφωνα με πηγές της- ότι μπορούν να αποδώσουν τόσο υψηλό αποτέλεσμα, όσο υποστηρίζει η κυβέρνηση, που επιμένει να διαμηνύει πως δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει σύντομα η συμφωνία με την τρόικα, καθώς στις 21 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2014, ενώ στις 22 Νοεμβρίου συγκαλείται νέο Eurogroup. Αν μέχρι τότε δεν υπάρχει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο προϋπολογισμός του νέου έτους θα είναι στον αέρα, ενώ το κλίμα στο Eurogroup θα είναι εξαιρετικά βαρύ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έστω και μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις.

«Η μέχρι τώρα πορεία των μακροοικονομικών στόχων αλλά και των εσόδων, καθώς επίσης και οι παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων δημιουργούν αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το 2014, έστω και μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών στην Ημερησία.

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια

Η Ελλάδα θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα ένα νέο πρόγραμμα στήριξης στα μέσα του 2014, αφού σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία μάλλον δεν θα καταφέρει να δανειστεί από τις αγορές, δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε πως είναι ακόμη πρόωρο να αποφασίσει κανείς τη μορφή του νέου προγράμματος, άφησε ωστόσο να εννοηθεί πως θα μπορούσε σε πρώτη φάση να επιμηκυνθεί το υπάρχον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024