Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατά 62 δισ. ευρώ μειώθηκε ο απόλυτος αριθμός του χρέους

Κατά 62 δισ. ευρώ μειώθηκε ο απόλυτος αριθμός του χρέους

Ο απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους από 365 δισ. ευρώ (το 2012) μειώθηκε κατά 62 δισ. ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον πρόεδρο της Βουλής, παραδίδοντας την ετήσια έκθεση του 2012. «Οι κόποι και η στέρηση του ελληνικού λαού δεν πηγαίνουν χαμένοι, διότι κάποια σημεία αρχίζουν να βελτιώνονται» είπε ο κ. Καραβοκύρης, προσθέτοντας, πάντως ότι ακόμη υπάρχουν αποκλίσεις στον τομέα των εσόδων, της είσπραξης οφειλών.

Ο απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους από 365 δισ. ευρώ (το 2012) μειώθηκε κατά 62 δισ. ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Καραβοκύρης, στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, παραδίδοντας την ετήσια έκθεση του 2012.

«Οι διαπιστώσεις μας έχουν μια συνέχεια σε σχέση με το παρελθόν, αλλά φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως οι κόποι και η στέρηση του ελληνικού λαού δεν πηγαίνουν χαμένοι, διότι κάποια σημεία αρχίζουν να βελτιώνονται» είπε ο κ. Καραβοκύρης, προσθέτοντας ότι «ο απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους, από 365 δισεκατομμύρια (2012) είδαμε να μειώνεται κατά 62 δισεκατομμύρια».

Ο κ. Καραβοκύρης ανέφερε πάντως ότι «ακόμα υπάρχουν αποκλίσεις στον τομέα των εσόδων, της είσπραξης οφειλών που αφορούν σε πρόστιμα ή σε φόρους ή σε διάφορους άλλους λόγους».

Την πεποίθηση πως έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά εξέφρασε, παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση για τον ισολογισμό και τον απολογισμό του έτους 2012, ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως «η συνεργασία μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αγαστή», αν και -όπως είπε- «υπάρχουν περιθώρια σύσφιξης των σχέσεων με το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024