Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων καταγγέλλει η Αντιπολίτευση

Έρχεται απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων καταγγέλλει η Αντιπολίτευση

Την οργή της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας ότι επίκεινται αλλαγές μετά τον Νοέμβριο στον νόμο για τις ομαδικές απολύσεις, αφού η «πραγματικότητα τον έχει ξεπεράσει». Πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων διαβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του υφυπουργού, μιλώντας για ακόμη ένα κυβερνητικό δώρο στην εργοδοσία λόγω «έκτακτων συνθηκών», παρόλο που ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30%. «Μόνο οι επιχειρηματίες θα προστατεύονται λοιπόν. Επίσημα» τονίζουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Την οργή της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας ότι επίκεινται αλλαγές μετά τον Νοέμβριο στον νόμο για τις ομαδικές απολύσεις, αφού η «πραγματικότητα τον έχει ξεπεράσει».

Πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων διαβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του υφυπουργού, μιλώντας για ακόμη ένα κυβερνητικό δώρο στην εργοδοσία λόγω «έκτακτων συνθηκών», παρόλο που ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30%.

Για ρεσιτάλ αναλγησίας της κυβέρνησης μιλούν οι ΑΝ.ΕΛ, προσθέτοντας «μόνο οι επιχειρηματίες θα προστατεύονται λοιπόν. Επίσημα».

Όπως τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας, Π.Χαϊκάλης «χωρίς όριο θα γίνονται πλέον οι απολύσεις μετά την ρύθμιση που ετοιμάζεται να φέρει το Υπουργείο Εργασίας όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου. Το επιχείρημά του: ουσιαστική προστασία των εργαζομένων υπάρχει μόνο όταν η λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς είναι κανονική.»

» Δηλαδή, τώρα που η συγκυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τόσο την οικονομία όσο και την αγορά, οι ιθύνοντες αποφασίζουν επίσημα πλέον, να μην υπάρχει προστασία για τους εργαζόμενους, αφού δεν υπήρχε ούτως ή άλλως… Μόνο οι επιχειρηματίες θα προστατεύονται λοιπόν. Επίσημα!».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Κεγκέρογλου «προαναγγέλλει απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων».

«Ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Β. Κεγκέρογλου, ουσιαστικά παραδέχτηκε την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα και ότι δεν υπάρχει καμία προστασία από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, προαναγγέλλοντας πιο εύκολες απολύσεις!»

» Έκανε λόγο μάλιστα για «έκτακτες συνθήκες», που επιβάλουν ακόμα ένα κυβερνητικό δώρο στην εργοδοσία, εφόσον παραδέχτηκε ότι υπάρχει δέσμευση, μέσα στον Νοέμβριο, να εξεταστούν ποιες μεταβολές- με βάση μελέτη που ετοιμάζει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας- θα καταστούν αναγκαίες, προφανώς στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, παρόλο που η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30%» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση τονίζει ότι η ερώτηση της βουλευτού Μαρίας Μπόλαρη, στην οποία απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας Β.Κεγκέρογλου, αφορούσε και τις επερχόμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με νέες περικοπές συντάξεων και αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει «σε σχέση με το Ασφαλιστικό Σύστημα, ο κ. υφυπουργός, όπως επανειλημμένα έχει κάνει και ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, οχυρώθηκε πίσω από τα όσα ήδη προβλέπουν οι αντιασφαλιστικές διατάξεις που έχουν ψηφιστεί. Αυτές δηλαδή που προβλέπουν νέο «ψαλίδι» σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ».

Ωστόσο, προσθέτει ότι «παρά τα μεγάλα λόγια του κ. Κεγκέρογλου, περί πάταξης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής των επιχειρήσεων, που θα καλύψουν το «κενό» των 2,1 δισ. των ασφαλιστικών ταμείων, μια νέα επίθεση στις κυρίες συντάξεις και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, είναι ο πιθανότερος τρόπος για να κλείσει αυτό το ‘κενό’».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024