Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση 12,3% κατέγραψαν οι αφίξεις εξωτερικού στο α' εξάμηνο 2013

Αύξηση 12,3% κατέγραψαν οι αφίξεις εξωτερικού στο α’ εξάμηνο 2013

Αύξηση 12,3% καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο 2013 στις αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και τα οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Αύξηση 12,3% καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο 2013 στις αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και τα οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (86,1%), παρουσίασαν αύξηση 10,1%, έναντι, ενώ τα κράτη μέλη της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση 4,6%.

Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και τη Γαλλία. Στον αντίποδα, σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, και την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,9%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (9,6%), η Γαλλία (6,6%), η Ρωσία (6,2%) και η Βουλγαρία (6,1%).

Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Ασία (με μεγάλη συμβολή από την Τουρκία) και από την Αμερική (με μεγάλη συμβολή από τις ΗΠΑ).

Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και το σταθμό εισόδου, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς.

Όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις, ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (18,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (12,2%), της Ρόδου (8,9%) και της Θεσσαλονίκης (5,6%).

Οι κύριοι σταθμοί εισόδου που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι οι Εύζωνοι (7,4%) και ο Προμαχώνας (3,9%).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Δημάτος: «Από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής Ελλάδας» (pic)

Πώς Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ έστειλαν τον πρωταθλητή Ελλάδος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024