Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ΕΑΣ επιμένει η κυβέρνηση

Στην αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ΕΑΣ επιμένει η κυβέρνηση

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις για την αμυντική βιομηχανία, οπότε προγραμματίζεται και τηλεδιάσκεψη με την τρόικα -η οποία αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα. Η κυβέρνηση δηλώνει αμετακίνητη στη θέση για αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ΕΑΣ και συζητεί μόνο διάσπαση του στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος, με διάσωση του πρώτου και επ' ουδενί δεν δέχεται την άποψη της τρόικας για ρευστοποίηση της εταιρείας, όπως υπογραμμίστηκε μετά τη νέα συνάντηση Στουρνάρα-Γεννηματά.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την αμυντική βιομηχανία, οπότε προγραμματίζεται και τηλεδιάσκεψη με την τρόικα -η οποία αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα.

Η κυβέρνηση δηλώνει αμετακίνητη στη θέση της για αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ΕΑΣ και συζητεί μόνο τη διάσπαση του στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος των ΕΑΣ, με την ταυτόχρονη διάσωση του πρώτου σκέλους και επ’ ουδενί δεν δέχεται την άποψη της τρόικας για ρευστοποίηση της εταιρείας.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας.

«Δεν υπάρχει για εμάς άλλο σενάριο», επισήμανε χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο στέλεχος, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να βρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν- παρότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα- καθώς αφ’ ενός το ζήτημα συνδέεται με τη δόση του 1 δισ. ευρώ, ενώ αφ’ ετέρου δεν πρέπει να ματαιωθούν οι παραγγελίες».

Εν προκειμένω, σταθερή θέση της ελληνικής πλευράς είναι να ολοκληρωθούν πρώτα οι ανεκτέλεστες παραγγελίες στα ΕΑΣ, ύψους 250 εκατ. ευρώ συνολικά από Μαρόκο και ΗΠΑ, και στη συνέχεια να ακολουθήσει η σταδιακή σμίκρυνση και αναδιοργάνωση της επιχείρησης.

Παράγοντες του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, ανέφεραν, επίσης, ότι το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛΒΟ συζητείται σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Στην τρόικα έχει ήδη προταθεί να ακολουθηθεί το ίδιο «μοντέλο» με τα ΕΑΣ, ήτοι να διαχωριστεί το πολιτικό από το στρατιωτικό σκέλος και να μετατραπεί το εργοστάσιο σε στρατιωτική μονάδα παραγωγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024