Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάτω του 3% το έλλειμμα του 2013, προβλέπει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Κάτω του 3% το έλλειμμα του 2013, προβλέπει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διαμορφθεί κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2013, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αποδίδοντας την θετική αυτή εξέλιξη στην καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος και στα μέτρα που έλαβαν οι δανειστές για την ελάφρυνση του χρέους. Τα στοιχεία αυτά για το έλλειμμα θα περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014, που θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα.

Το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2013, δηλαδή θα πληροί τους όρους της Συνθήκης του Μάαστριχτ, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα την Τετάρτη, ο οποίος απέδωσε την θετική αυτή εξέλιξη στην καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος και στα μέτρα που έλαβαν οι δανειστές για την ελάφρυνση του χρέους.

Τα στοιχεία αυτά για το έλλειμμα θα περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014, που θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα.

Αυτή την αποτύπωση θα δείχνουν και τα στοιχεία της Eurostat στο τέλος του έτους, σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

«Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2013 θα είναι κάτω από 3% (του ΑΕΠ) και προφανώς και του 2014», είπε ο κ. Σταϊκούρας σε δημοσιογράφους.

«Το νούμερο αυτό είναι χαμηλότερο από την προηγούμενη εκτίμηση για έλλειμμα 5,2% που περιλαμβάνεται στο φετινό προϋπολογισμό, εν μέρει λόγω των μέτρων που έλαβαν οι διεθνείς δανειστές της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο για ελάφρυνση του χρέους» πρόσθεσε.

Τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Σταϊκούρας αναφέρονται στο έλλειμμα γενικής κυβέρνησης, όπως υπολογίζεται με βάση τους κανονισμούς ESA 95 της Eurostat και θα περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024