Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι τελικές ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Οι τελικές ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να δώσει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2014. Το τελικό σχέδιο, το οποίο έλαβε την έγκριση της τρόικας, δεν εξαιρεί κανένα ακίνητο, που θα φορολογηθεί από το πρώτο τετραγωνικό χωρίς αφορολόγητο και εξαιρέσεις, ενώ τα αγροτεμάχια θα επιβαρυνθούν με ελάχιστο φόρο 1,5 ευρώ ανά στρέμμα.

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να δώσει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2014.

Το τελικό σχέδιο, το οποίο έλαβε την έγκριση της τρόικας, δεν εξαιρεί κανένα ακίνητο, που θα φορολογηθεί από το πρώτο τετραγωνικό χωρίς αφορολόγητο και εξαιρέσεις, ενώ τα αγροτεμάχια θα επιβαρυνθούν με ελάχιστο φόρο 1,5 ευρώ ανά στρέμμα.

Ωστόσο, στο τελικό σχέδιο, που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα Το Βήμα της Κυριακής, το οικονομικό επιτελείο έχει συμπεριλάβει δεκάδες παραμέτρους (επιφάνεια, τιμή ζώνης, όροφος, παλαιότητα, πρόσοψη κ.ά.), με στόχο να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό του τελικού φόρου.

Για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια θα λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι, όπως η θέση, το είδος της χρήσης, η απόσταση από τη θάλασσα, η πρόσβαση σε εθνική ή επαρχιακή οδό κ.λπ.

Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να βεβαιώσει μέσα στο 2014 περίπου 3,8 δισ. ευρώ από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αντί για 4,2 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος της τρόικας. Από αυτά εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν περί τα 2,8 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024