Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα από το ΤΑΙΠΕΔ

Επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα από το ΤΑΙΠΕΔ

Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων, φέρεται να ζήτησαν από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, οι επικεφαλής της τρόικας. Η ηγεσία του Ταμείου επεσήμανε ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ το 2013, η τρόικα όμως φέρεται να ζητά να προχωρήσουν από εφέτος αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014.

Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων, φέρεται να ζήτησαν από την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι μετέβησαν αργά το απόγευμα της Δευτ’ερας στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Ταμείου παρουσίασε την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι, μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, διαφαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2013 (έως τώρα λογιστικά, 1 δισ. ευρώ).

Εντούτοις, η τρόικα φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν από εφέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014 (π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, ΔΕΠΑ), προκειμένου να εισπραχθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ζητούν να επιταχυνθεί το sale and lease back των 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία έχουν ήδη περιληφθεί στο πρόγραμμα.

Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκε ότι το σχέδιο με τα ακίνητα είναι μεν «ώριμο», αλλά, ελλείψει προέδρου, δεν μπορεί να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο για να προχωρήσει η υλοποίησή του. Σύμφωνα με Το Βήμα, επικρατέστερος για το διορισμό στη θέση του προέδρου είναι ο Κώστας Μανιατόπουλος, νυν πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024