Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Δεν αλλάζει η στρατηγική μας για την Ευρώπη» τονίζει η πανίσχυρη Μέρκελ

«Δεν αλλάζει η στρατηγική μας για την Ευρώπη» τονίζει η πανίσχυρη Μέρκελ

Ως ισχυρό μήνυμα ενότητας προς την ΕΕ, η οποία πρέπει να επιμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και να γίνει πιο ανταγωνιστική, ερμηνεύει η απόλυτη νικήτρια Μέρκελ το αποτέλεσμα των εκλογών. «Δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη» τονίζει μάλιστα μην αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας και ελπίδας για στροφή από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας. Επιβεβαιώνει ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με το SPD για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, χωρίς να αποκλείει επαφές και με άλλους πιθανούς εταίρους.

Ως ισχυρό μήνυμα ενότητας προς την ΕΕ, η οποία πρέπει να επιμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και να γίνει πιο ανταγωνιστική, ερμηνεύει η απόλυτη νικήτρια Άνγκελα Μέρκελ το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.

«Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην πολιτική έναντι της ευρωζώνης» τονίζει μάλιστα μην αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας και ελπίδας για ουσιαστική στροφή από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας.

Η ίδια διαβεβαίωσε ότι «η CDU και η CSU συνεργάζονται στενά […] είχα ορισμένες πολύ εντατικές συζητήσεις με τον Χορστ Ζεεχόφερ (σ.σ. τον ηγέτη της CSU)», ανέφερε.

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στη γερμανική πολιτική έναντι της ευρωζώνης στη διάρκεια της θητείας της.

Η επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης επισήμανε πως η εντολή των ψηφοφόρων είναι «να επιδείξουμε υπευθυνότητα για το συμφέρον της Γερμανίας στην πολιτική που ασκούμε στην Ευρώπη και στον κόσμο, και επίσης είναι μια εντολή για μια ενωμένη Ευρώπη».

«Η πορεία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν θα αλλάξει», υπογράμμισε.

Η Α.Μέρκελ, της οποίας το κόμμα πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, είπε ακόμη ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), για τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, επαφές και με άλλους πιθανούς εταίρους.

«Εμείς οι συντηρητικοί έχουμε ξεκάθαρη εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση, η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή διακυβέρνηση, άρα θα υλοποιήσουμε αυτή την εντολή», είπε η Μέρκελ, που βαίνει προς τρίτη θητεία στην Καγκελαρία, ύστερα από τον εκλογικό θρίαμβο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

«Φυσικά, είμαστε ανοιχτοί για συνομιλίες και ήδη είχα μια πρώτη επαφή με τον πρόεδρο του SPD (Sigmar Gabriel), ο οποίος είπε ότι πρέπει πρώτα να συναντηθούν οι επικεφαλής του κόμματος την Παρασκευή», είπε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου.

Στάινμπρουκ: Η Ελλάδα θα επανέλθε στην ημερήσια διάταξη

Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, ερωτηθείς σχετικώς με τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Στάινμπρουκ είχε τονίσει ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να εξυγιάνει την οικονομία της.

Αναφερόμενος, πάντως, σήμερα (Δευτέρα) στα ευρωπαϊκά ζητήματα που θα τεθούν υπό συζήτηση, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επισήμανε ακόμη ότι το κόμμα του σκοπεύει να αυξήσει την πίεση που θα ασκήσει στην Άγκελα Μέρκελ για τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024