Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ράλι στα ελληνικά ομόλογα σημειώνεται (και) την Παρασκευή

Ράλι στα ελληνικά ομόλογα σημειώνεται (και) την Παρασκευή

Ράλι καταγράφουν και την Παρασκευή τα ελληνικά ομόλογα παρά το γεγονός ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θα σημαίνει για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών της Κυριακής. Τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν ράλι λόγω συνδυασμού παραγόντων: πρώτον η απουσία περιορισμού από τη Fed, δεύτερον, περισσότερα καλά στοιχεία για την οικονομία, και τρίτον, η απουσία αναταραχών στη γερμανική προεκλογική περίοδο, εξηγούν αναλυτές.

Ράλι καταγράφουν και την Παρασκευή τα ελληνικά ομόλογα παρά το γεγονός ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θα σημαίνει για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών της Κυριακής.

Το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος και ο κίνδυνος να μην επιστρέψει η Πορτογαλία στις αγορές αφού λήξει το πρόγραμμα διάσωσής της τον επόμενο χρόνο είναι από τα βασικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, σημειώνει το Reuters.

Oι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούσαν σε χαμηλό μηνός και των πορτογαλικών παρέμεναν σταθερές, με τους επενδυτές πάντως να είναι επιφυλακτικοί για το κατά πόσο οι εκλογές στη Γερμανία θα μπορούσαν να βγάλουν τις δύο χώρες από την κρίση.

Την Πέμπτη, τα ομόλογα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και άλλων χωρών της ευρωζώνης με χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση, κατέγραψαν ράλι μετά την απρόσμενη απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητο το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Τα ελληνικά ομόλογα ευνοήθηκαν και από την υποχώρηση της τριμηνιαίας ανεργίας σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων ετών.

«Τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν ράλι λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων: πρώτον (η απουσία) περιορισμού από τη Fed, δεύτερον, περισσότερα καλά στοιχεία. Και τρίτον, η απουσία αναταραχών στη γερμανική προεκλογική περίοδο», είπε ο Gabriel Sterne, οικονομολόγος στην χρηματιστηριακή Exotix.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχωρούσαν 23 μονάδες βάσης στο 9,964%, ενώ οι πορτογαλικές ενισχύονταν 1 μονάδα βάσης στο 7,24%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024