Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υποβολή Ε9 για αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου ζητά το ΥΠΟΙΚ

Υποβολή Ε9 για αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου ζητά το ΥΠΟΙΚ

Έκκληση στους φορολογουμένους να ξεκινήσουν την υποβολή Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 κάνουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Έκκληση στους φορολογουμένους να ξεκινήσουν την υποβολή Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 κάνουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η υπερφόρτωση του Taxisnet από τις υποβολές δηλώσεων Ε9 δεν έχει προηγούμενο και οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. Χαρακτηριστικά χθες, Δευτέρα, για την ολοκλήρωση υποβολής δύο και μόνον δηλώσεων Ε9 έπρεπε κάποιος να αφιερώσει 5 ώρες μπροστά στο σύστημα.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης σε μια προσπάθεια να περιορισθεί ο όγκος των εισερχόμενων δεδομένων ζήτησε σήμερα, Τρίτη, από τους φορολογουμένους να μην υποβάλλουν Ε9 για αγροτεμάχια έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε σχετική ανάρτηση στο twitter ανέφερε τα εξής:

Πάντως, η σχετική αναφορά του κ. Θεοχάρη δεν αφορά σε αγροτεμάχια που έχουν κτίσματα με ημιυπαίθριους ή όχι και τα οποία πωλήθηκαν ή μεταβιβάσθηκαν το 2012 και τα οποία θα πρέπει να δηλωθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθερών Επαγγελματιών απέστειλε χθες επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων με την οποία ζήτησε να προσδιορισθεί νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ακινήτων λόγω μη λειτουργίας του συστήματος.

Μετά τις ανεπίσημες «παραινέσεις» του κ. Θεοχάρη ανακοίνωση εξέδωσε για το ίδιο θέμα και το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή τονίζονται τα εξής:

«Μεταβολές ακινήτων έτους 2013, που υποχρεούται το φυσικό πρόσωπο να αναγράψει στον Πίνακα 1 (Στοιχεία οικοπέδων εντός σχεδίου ή οικισμού και κτισμάτων εντός & εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), πραγματοποιούνται μέχρι την 20ή Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 23:59:59.

» Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις και εάν το φυσικό πρόσωπο είναι κύριος αγροτεμαχίων, προκειμένου να υποβάλει τη δήλωση στοιχείων ακινήτων πρέπει να συμπληρώσει ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες στα ακίνητα που αναγράφονται στον Πίνακα 2 (στοιχεία αγροτεμαχίων), που ίσως ζητηθούν κατά τη διαδικασία οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της.

» Επικαιροποιήσεις ακινήτων έτους 2013 που υποχρεούται το φυσικό πρόσωπο να πραγματοποιήσει στον Πίνακα 2 (στοιχεία αγροτεμαχίων) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), πραγματοποιούνται μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 23:59:59.

»Τροποποιήσεις στα στοιχεία των αγροτεμαχίων που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, δύναται να πραγματοποιούνται μέχρι και την ανωτέρω ημερομηνία (14/10/2013) με την υποβολή νέας δήλωσης στοιχείων ακινήτων.

Ως εκ τούτου, καλούμε τους φορολογουμένους και τους επαγγελματίες του κλάδου να μην προβαίνουν σε επικαιροποιήσεις δηλώσεων με αλλαγές μόνο στα αγροτεμάχια μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου καθώς υπάρχει αρκετός χρόνος επικαιροποίησης μέχρι και την 14η Οκτωβρίου.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Final Four: Πόσο δίνει να το σηκώσουν στο Βερολίνο…

Το Final Four θα έχει διπλή ελληνική εκπροσώπηση, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατάφεραν να προκριθούν στο Βερολίνο – Οι αποδόσεις για τον νικητή της Euroleague έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024