Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μείωση επιτοκίων και παράταση εθελούσιας για την Πειραιώς

Μείωση επιτοκίων και παράταση εθελούσιας για την Πειραιώς

«Ψαλίδι» μίας ολόκληρης μονάδας στα βασικά επιτόκια των χορηγήσεων  προς τις επιχειρήσεις για κεφάλαιο κίνησης και των πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, έδωσε παράταση μίας εβδομάδας στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων της, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος.

«Ψαλίδι» μίας ολόκληρης μονάδας στα βασικά επιτόκια των χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις για κεφάλαιο κίνησης και των πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, έδωσε παράταση μίας εβδομάδας στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων της, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος.

Αναλυτικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τη μείωση, κατά 1 εκατοστιαία μονάδα, τόσο του βασικού επιτοκίου χορηγήσεων (ΒΕΧ) όσο και του προνομιακού επιτοκίου χορηγήσεων (ΠΕΧ), που αφορά επιτόκια κεφαλαίων κίνησης.

Επίσης, κατά 1 μονάδα, μειώνεται και το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών. Σημειώνεται ότι –όπως αναφέρει η τράπεζα- οι παραπάνω μειώσεις επιτοκίων αφορούν το σύνολο των θυγατρικών τραπεζών του Ομίλου Πειραιώς στην Ελλάδα.

Σε απόλυτες τιμές, για την Τράπεζα Πειραιώς, το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων ήταν (πριν τη μείωση) 9,25% και το προνομιακό επιτόκιο χορηγήσεων 8,90%

Οι μειώσεις αυτές αφορούν το κόστος παροχής ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις μέσω κεφαλαίων κίνησης το επιτόκιο των οποίων εξαρτάται από το βασικό και το προνομιακό επιτόκιο χορηγήσεων της τράπεζας όσο και το κόστος εξυπηρέτησης των πιστωικών καρτών ενώ είναι το πρώτο «ψαλίδι» αυτής της έκτασης από την αρχή της κρίσης.

Παράταση και για την εθελούσια

Επιπλέον, Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα παρατείνεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο η τράπεζα , λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από την πλευρά των εργαζομένων. Σύμφωνα με κύκλους της τράπεζας, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν συνολικά περίπου 2.000 εργαζόμενοι, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν οι 1.800 εργαζόμενοι, σε σύνολο 18.000 σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα, δηλαδή ποσοστό 11% με 12%. Το πρόγραμμα της εθελούσιας προσφέρει πλήρη αποζημίωση και μια σειρά από επιπλέον παροχές ανάλογα με την ηλικία και την προϋπηρεσία.

in.gr

Sports in

Με Τερίμ στο ντέρμπι με Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός

Ο Φατίχ Τερίμ όλα δείχνουν ότι θα είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, αφού δεν υπάρχει κάποια ένδειξη απομάκρυνσης του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024