Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mεταφορά δημόσιας περιουσίας στον ESM για το ελληνικό χρέος προτείνουν οι γερμανοί βιομήχανοι

Mεταφορά δημόσιας περιουσίας στον ESM για το ελληνικό χρέος προτείνουν οι γερμανοί βιομήχανοι

Τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στον ευρωμηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, προτείνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, Ούλριχ Γκρίλλο.

Τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στον ευρωμηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, προτείνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), Ούλριχ Γκρίλλο.

Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o κ. Γκρίλλο δήλωσε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» και προτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, όπως υποστηρίζει.

«Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον μέχρι ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφασίσει σχετικώς», σημείωσε, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Παράλληλα, επέκρινε τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή «συνταγή» για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.

Η πρόταση αυτή των γερμανών βιομηχάνων δεν διατυπώνεται για πρώτη φορά.

Πριν από 10 ημέρες περίπου, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, Μάρκους Κέρμπερ, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι ο ESM θα μπορούσε να απορροφήσει μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά ως αντάλλαγμα θα μπορούσε να λαμβάνει κρατικά περιουσιακά στοιχεία, ώστε το χρέος να είναι βιώσιμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024