Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα σενάρια για το μέλλον της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ

Τα σενάρια για το μέλλον της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ

Απολύσεις για τους 500 από τους 850 συνολικά εργαζόμενους της ΕΑΣ, με κατάργηση του πολιτικού σκέλους της επιχείρησης και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού, και εκκαθάριση εν λειτουργία για την ΕΛΒΟ, χωρίς απολύσεις, είναι τα επικρατέστερα σενάρια για το μέλλον των δύο αμυντικών βιομηχανιών.

Απολύσεις για τους 500 από τους 850 συνολικά εργαζόμενους της ΕΑΣ και εκκαθάριση εν λειτουργία για την ΕΛΒΟ, χωρίς απολύσεις, είναι τα επικρατέστερα σενάρια για το μέλλον των δύο αμυντικών βιομηχανιών.

Το μέλλον των δύο εταιρειών τέθηκε επί τάπητος της Δευτέρεα σε διαδοχικές συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γ.Στουρνάρα. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έως το τέλος του μήνα.

Για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, σύμφωνα με Τα Νέα, το βασικό σενάριο προβλέπει την κατάργηση του πολιτικού τμήματος της επιχείρησης (με κλείσιμο των εργοστασίων) και τη διατήρηση του στρατιωτικού τμήματος υπό τον έλεγχο του κράτους.

Αρμόδια στελέχη μιλούν για συρρίκνωση της ΕΑΣ κατά 60%, κάτι που σημαίνει ότι από τους 850 εργαζόμενους (που έχουν να πληρωθούν 8 μήνες και είναι σε επίσχεση εργασίας) οι 500, περίπου, θα απολυθούν.

Για την ΕΛΒΟ (όπου εργάζονται 350 άτομα), θα τοποθετηθεί άμεσα εκκαθαριστής, ώστε να αρχίσει τη διαγραφή χρεών και την πώληση περιουσιακών στοιχείων, χωρίς απολύσεις.

Σημειώνεται, πάντως, πως το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης προβλέπει την πώληση/εκμίσθωση του συνόλου ή επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού μίας επιχείρησης έως και την απόλυση εργαζομένων χωρίς αποζημίωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024