Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα μέσα του 2014 θα ξέρουμε εάν και τι ποσό χρειάζεται η Αθήνα, λέει η Μέρκελ

Στα μέσα του 2014 θα ξέρουμε εάν και τι ποσό χρειάζεται η Αθήνα, λέει η Μέρκελ

«Δεν μπορώ να πω σήμερα» εάν και τι ποσό θα χρειαστεί η Ελλάδα. Αυτό θα μπορούμε να το πούμε στα μέσα του 2014, δηλώνει η Μέρκελ, υποβαθμίζοντας την συζήτηση που άνοιξε ο Σόιμπλε. Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι η ευρωζώνη θα επανεξετάσει την κατάσταση του προγράμματος της Ελλάδας στα μέσα του 2014, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπόψη του συζητήσεις για διαμόρφωση τρίτου πακέτου. Όπως φαίνεται, η επίσημη γραμμή του Βερολίνου δεν αλλάζει παρά την παραδοχή Σόιμπλε ότι η Αθήνα χρειάζεται και τρίτο πρόγραμμα.

«Δεν μπορώ να πω σήμερα» εάν και τι ποσό θα χρειαστεί η Ελλάδα. Αυτό θα μπορούμε να το πούμε στα μέσα του επόμενου έτους, δήλωσε την Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ, υποβαθμίζοντας την συζήτηση που άνοιξε ο Σόιμπλε.

«Δεν μπορώ να ορίσω ή να επιβεβαιώσω ένα ποσό», δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας, μιλώντας στο γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TV Sat 1, επαναλαμβάνοντας ότι έχει γίνει «πολύ-πολύ καλή πρόοδος στη χώρα».

«Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει», τόνισε και σημείωσε ότι είναι επίσης ανοικτό από ποια κεφάλαια θα μπορούσε να προέλθει το επιπλέον χρήμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση του προγράμματος αρωγής της Ελλάδας στα μέσα του επόμενου χρόνου, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπόψη του συζητήσεις για τη διαμόρφωση τρίτου προγράμματος βοήθειας.

Όπως φαίνεται, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε περί ανάγκης ύπαρξης τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, η επίσημη γραμμή για το ελληνικό θέμα δεν αλλάζει στο Βερολίνο, με τον εκπρόσωπο να σπεύδει μάλιστα να απορρίψει τις εκτιμήσεις ότι η στάση Σόιμπλε σηματοδοτεί αλλαγή της στάσης της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα.

«Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να δούμε στα μέσα του 2014 πού βρισκόμαστε, ποιες είναι οι συνθήκες και αν το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Κοτχάους.

Πρόσθεσε δε ότι δεν γνωρίζει να διεξάγονται οποιεσδήποτε συζητήσεις για το πώς θα διαρθρωθεί νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

«Δεν γίνονται πουθενά συζητήσεις, απ’ ό,τι γνωρίζω, για το πώς θα μπορούσε να διαρθρωθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Μάρτιν Κότχαους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Επίσης, απέρριψε εκτιμήσεις ότι τα σχόλια του Σόιμπλε αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ, ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καινούριο» και ότι το τρέχον «πρόγραμμα προχωρεί».

Το θέμα ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα δεν συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου.

«Η Ελλάδα δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου», είπε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι το τρέχον δεύτερο πρόγραμμα στήριξης δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024