Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Την Τετάρτη η απόφαση του Euroworking Group για τη δόση των 2,5 δισ. ευρώ

Το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να ανάψει το Eurogroup Working Group την Τετάρτη. Επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να χορηγηθούν από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ενώ 29 Ιουλίου θα συνεδριάσει το ΔΝΤ για τη δόση του 1,8 δισ. ευρώ. Έχουν εκπληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα λέει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί αμφιβολιών από τη Γερμανία, οι οποίες -βάσει πληροφοριών- οφείλονται σε τυπικό θέμα.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup Working Group (EWG) την Τετάρτη αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να χορηγηθούν από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ενώ στις 29 Ιουλίου θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τη δόση του 1,8 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ θα γίνει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας και του 1,8 δισ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας έως τον Οκτώβριο ανέρχεται σε 6,8 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να εγκριθεί από το EWG και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και αφού οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές εθνικές διαδικασίες τους, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 8ης Ιουλίου.

«Έχουν εκπληρωθεί τα 22 προαπαιτούμενα»

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας σήμερα (Τρίτη), υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί αμφιβολιών από τη Γερμανία.

Ειδικότερα, σημερινά δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας φέρεται να αναφέρει ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει, διότι η χώρα δεν έχει εγκρίνει 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

Απαντώντας, λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (έλαβε ήδη αριθμό ΦΕΚ και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη) υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμφιβολίες των Γερμανών προκύπτουν από ένα τυπικό θέμα: το πολυνομοσχέδιο δεν έχει πάρει ακόμη αριθμό ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να μην θεωρούν το θέμα λήξαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024