Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ φόρων 7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους

Μπαράζ φόρων 7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους

«Βροχή» θα πέφτουν στα... κεφάλια 5,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων τα εκκαθαριστικά της Εφορίας μέχρι μέχρι το τέλος του έτους, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ περίπου. Ήδη, έχει ξεκινήσει η αποστολή της πρώτης παρτίδας των εκκαθαριστικών για το φόρο εισοδήματος, στην οποία περιλαμβάνεται επίσης η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Βροχή» θα πέφτουν στα… κεφάλια 5,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων τα εκκαθαριστικά της Εφορίας μέχρι μέχρι το τέλος του έτους, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ περίπου.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η αποστολή της πρώτης παρτίδας των εκκαθαριστικών για το φόρο εισοδήματος, στην οποία περιλαμβάνεται επίσης η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο φόρος θα αποπληρωθεί σε τρεις διμηναίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει σε έσοδα 4 δισ. ευρώ.

Αν ο φόρος βεβαιωθεί τον Αύγουστο ή τον Σεπτέβριο, τότε η αποπληρωμή γίνεται σε τρεις δόσεις, ενώ αν βεβαιωθεί τον Οκτώβριο θα πληρωθεί εφάπαξ μέχρι το Δεκέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τους φόρους που επιβαρύνουν τα ακίνητα, έχει ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ 2011 και του ΦΑΠ 2012.

Για το «χαράτσι» (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, μέχρι το Δεκέμβριο οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν τς τρεις από τις πέντε συνολικά δόσεις. Τα έσοδα εκτιμώνται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, τα εκκαθαριστικά του φόρου πολυτελείας θα αποσταλούν εντός του Αυγούστου, ενώ στο τελευταίο δίμηνο του έτους θα αποσταλούν τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024