Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Συντονισμένη δράση» για τόνωση της ανάπτυξης ζητά από την ευρωζώνη το ΔΝΤ

«Συντονισμένη δράση» για τόνωση της ανάπτυξης ζητά από την ευρωζώνη το ΔΝΤ

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν συντονισμένη πολιτική δράση για να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη, τονίζει το ΔΝΤ σε μια ασυνήθιστη ως προς το έντονο ύφος ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει επίσης λόγο περί «ανάγκης» να αναταχθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών, να προωθηθεί η τραπεζική ένωση και να τονωθεί η ζήτηση. Η εφαρμοζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή και τα επίπεδα-ρεκόρ της ανεργίας απειλούν «την προοπτική της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης» στην ευρωζώνη τονίζει ακόμη το ΔΝΤ αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup.

Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν συντονισμένη πολιτική δράση για να αναζωογονηθεί η οικονομική ανάπτυξη, τονίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια σε μια ασυνήθιστη ως προς το έντονο ύφος ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει επίσης λόγο περί «ανάγκης» να αναταχθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών, να προωθηθεί η τραπεζική ένωση και να τονωθεί η ζήτηση.

«Η ανάπτυξη παραμένει ασθενική και η ανεργία παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Είναι κεφαλαιώδους σημασίας το να υπάρξουν συντονισμένες πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η υγεία του χρηματοπιστωτικού τομέα και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση», ανέφερε το ΔΝΤ στην τακτική αξιολόγησή του για την οικονομία της ευρωζώνης.

«Οι κεντρόφυγες δυνάμεις σε όλη την ευρωζώνη παραμένουν ισχυρές και επιβραδύνουν την ανάπτυξη παντού», ανέφερε το Ταμείο στην ανακοίνωσή του που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία ήταν παρούσα η γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ΔΝΤ επισήμανε ότι η εφαρμοζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή και τα επίπεδα-ρεκόρ της ανεργίας απειλούν «την προοπτική της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης» στην ευρωζώνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024