Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάχη με το χρόνο για συμφωνία με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο έως το Σάββατο

Μάχη με το χρόνο για συμφωνία με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο έως το Σάββατο

Μαραθώνια ήταν η δεύτερη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, πλην του Κυρ.Μητσοτάκη, αλλά και ο Φιλ.Σαχινίδης του ΠΑΣΟΚ. Νέα ραντεβού της τρόικας με τον Γ.Στουρνάρα και τον Κυρ.Μητσοτάκη την Τετάρτη.

Μαραθώνια ήταν η δεύτερη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, πλην του Κυρ.Μητσοτάκη, αλλά και ο Φίλιππος Σαχινίδης, για να ενημερωθεί και το ΠΑΣΟΚ για τις διαπραγματεύσεις.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας και η πρόεδρος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, για να ενημερώσει για τραπεζικά θέματα, καθώς και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.

Έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Μπέζας, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου (ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στο Βερολίνο).

Η κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το Σάββατο, ώστε να υπάρχει μια βάση συζήτησης του αναθεωρημένου Μνημονίου και κατ’ επέκταση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ στο Eurogroup τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου.


Αυτό επισήμανε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη. «Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και γράφονται τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρείται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τη Δευτέρα» ανέφερε ο ίδιος παράγοντας.

Στη μαραθώνια συνάντηση της Τρίτης τέθηκαν όλα τα ζητήματα και φαίνεται ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν επίσης και αντιπροτάσεις, ώστε να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά για να καλυφθεί το έλλειμμα του ΟΑΕΕ.

Νέα ραντεβού της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κυρ.Μητσοτάκη την Τετάρτη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, το βράδυ της Τρίτης, τόνισε ότι η κινητικότητα δεν είναι δεξαμενή απολύσεων, αλλά καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Σημείωσε πως οι απολύσεις δεν είναι αυτές που θα πετύχουν τη μείωση του Δημοσίου, αντίθετα, η μείωση θα επιτευχθεί κυρίως από τη σχέση συνταξιοδοτήσεων και ορίου προσλήψεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024