Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε δημόσια διαβούλευση θα δοθεί ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος

Σε δημόσια διαβούλευση θα δοθεί ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να δοθεί σήμερα (Τρίτη) ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος από το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή έως τις 15 Ιουλίου. Ο Κώδικας, που αποτελείται από 55 άρθρα, περιλαμβάνει γενικές διατάξεις για τη φορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων οι οποίες αποσκοπούν να αποτελέσουν ένα μόνιμο οδικό χάρτη για τους φορολογούμενους, ώστε να μην προκύπτουν θέματα ερμηνειών που θα πρέπει να αποσαφηνίζονται από τις φορολογικές αρχές.

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να δοθεί σήμερα (Τρίτη) ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος από το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή έως τις 15 Ιουλίου.

Ο Κώδικας, που αποτελείται από 55 άρθρα, περιλαμβάνει γενικές διατάξεις για τη φορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων οι οποίες αποσκοπούν να αποτελέσουν ένα μόνιμο οδικό χάρτη για τους φορολογούμενους, ώστε να μην προκύπτουν θέματα ερμηνειών που θα πρέπει να αποσαφηνίζονται από τις φορολογικές αρχές.

Ο Κώδικας ρυθμίζει μια σειρά από ζητήματα, όπως ο χρόνος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ζητήματα σχετικά τη φορολογική κατοικία, αλλά και θέματα σχετικά με τις δαπάνες που μειώνουν το φόρο. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές διατάξεις του Κώδικα εναρμονίζουν την εθνική νομοθεσία με την νομοθεσία της ΕΕ και του Κανόνες του ΟΟΣΑ στο σκέλος της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής των offshore εταιρειών.

Όπως τόνιζαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ο Κώδικας δεν επιφέρει αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που θεσμοθετήθηκε για φυσικά και νομικά πρόσωπα με τον ν.4110/2013, αλλά ρυθμίζει γενικότερα θέματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στους τελικούς της Ανατολής οι Σέλτικς (113-98, vid)

Οι Σέλτικς επικράτησαν με 113-98 των Καβαλίερς στο Game 5 και «έκλεισαν» θέση για τους τελικούς της Ανατολής στο NBA.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024