Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα μοιάζει με την Κίνα πριν από 30 χρόνια, λέει ο Γουέι Τζιαφού

Η Ελλάδα μοιάζει με την Κίνα πριν από 30 χρόνια, λέει ο Γουέι Τζιαφού

Μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδυτών είναι ο μόνος ορθός δρόμος για την Ελλάδα, λέει ο ισχυρός άνδρας της COSCO, κάπτεν Γουέι Τζιαφού, ο οποίος εντοπίζει αντιστοιχίες ανάμεσα στη σημερινή προσπάθεια της χώρας μας και το προ τριακονταετίας «άνοιγμα» της Κίνας. «Πεποίθησή μου είναι ότι η Ελλάδα με τον αρχαίο της πολιτισμό, θα εξελιχθεί σε μία πρωτοκλασάτη, μοντέρνα χώρα του κόσμου αν "ξυπνήσει"» τονίζει.

Μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδυτών είναι ο μόνος ορθός δρόμος για την Ελλάδα, λέει ο ισχυρός άνδρας της COSCO, κάπτεν Γουέι Τζιαφού, ο οποίος εντοπίζει αντιστοιχίες ανάμεσα στη σημερινή προσπάθεια της χώρας μας και το προ τριακονταετίας «άνοιγμα» της Κίνας.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τις μετοχές του ΟΛΠ και προαναγγέλλει «ειδική αποστολή» τεχνοκρατών της εταιρείας για να εξετάσουν επενδύσεις στους σιδηροδρόμους.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα από τα μεγάλα μέσα που διαθέτει για να τονώσει την οικονομία. Πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός των μεταρρυθμίσεων και της εξωστρέφειας. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε η Κίνα πριν από 30 χρόνια» λέει ο Γουέι Τζιαφού.

Και τονίζει: «Πεποίθησή μου είναι ότι η Ελλάδα με τον αρχαίο της πολιτισμό, θα εξελιχθεί σε μία πρωτοκλασάτη, μοντέρνα χώρα του κόσμου αν «ξυπνήσει»».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024