Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα με υγιή δημοσιονομικά εντός διετίας «βλέπει» ο Γιούνκερ

Ελλάδα με υγιή δημοσιονομικά εντός διετίας «βλέπει» ο Γιούνκερ

Την αισιοδοξία του ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα έχει εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ.

«H επιμελητηριακή κοινότητα είναι αυτή που προσπαθεί για την αναβίωση της ελληνικής οικονομίας και απαιτείται να μην αποδυναμωθεί, αλλά αντίθετα να έχει σημαντική χρηματοδότηση για να συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας για οικονομική ανάπτυξη». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ΕΒΕΑ.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα έχει εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

«Δεν θα πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον του επιμελητηριακού θεσμού, παρά τις εισηγήσεις της τρόικας, καθώς τα επόμενα χρόνια η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδος θα έχει εξυγιανθεί» συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η κρίση δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά, όπως τόνισε, από τη Νέα Υόρκη, ενώ ειδικά για τη χώρα μας επισήμανε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο ακόμη δεν έχει επιλυθεί.

Τον Γιούνκερ τίμησε το ΕΒΕΑ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος επέδωσε στον κ. Γιούνκερ τιμητικό μετάλλιο, για την πολύχρονη προσφορά του στην οικονομική και πολιτική ζωή της Ευρώπης.

Προλογίζοντας τον κ. Γιούνκερ, ο κ. Μίχαλος, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε έναν πολύτιμο φίλο και σύμμαχο της Ελλάδας, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού, στις πιο δύσκολες στιγμές της κρίσης. Υποδεχόμαστε, κυρίως, έναν σπουδαίο ευρωπαϊστή ηγέτη, ο οποίος τίμησε και τιμά το όραμα και τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η Ενωμένη Ευρώπη.

» Η Ευρώπη χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πολιτικούς ηγέτες όπως ο κ. Γιούνκερ. Χρειάζεται ισχυρές φωνές υπέρ της ενότητας, της αλληλεγγύης, της αλληλοκατανόησης και της συνένωσης δυνάμεων.

» Η ένταση, το βάθος και οι συνέπειες της κρίσης που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ευρωζώνη, δεν οφείλονται μόνο στις δομικές αδυναμίες που συνόδευσαν τον σχεδιασμό της νομισματικής ένωσης. Οι αδυναμίες αυτές πράγματι υπάρχουν και οφείλουν να αντιμετωπιστούν.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024