Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έγκριση από τρόικα για ρύθμιση δανείων, δεν έθεσε θέμα πλειστηριασμών

Έγκριση από τρόικα για ρύθμιση δανείων, δεν έθεσε θέμα πλειστηριασμών

Θετικά αποτιμά η τρόικα τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των ενήμερων οφειλετών, που συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντησή της με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη. Δέχθηκε και το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό. Το κρίσιμο θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών θα συζητηθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου. Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με την ρύθμιση για το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές.

Θετικά αποτιμά η τρόικα το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των ενήμερων οφειλετών, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντησή της με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη. Δέχθηκε και το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό.

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση, τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Π.Τόμσεν, εκπροσώπησε ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπόμπ Τράα.

Το κρίσιμο θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών θα συζητηθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Το θέμα των πλειστηριασμών θα συζητηθεί με την τρόικα από τον Σεπτέμβριο και μετά» σχολίασε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας: «Βούληση της κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια για κοινωνική ευαισθησία».

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αγορανομικό κώδικα, στον οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, λύση για το θέμα των Κυριακών το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση του εμπορικού κόσμου αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θα δοθεί στη Βουλή.

Η πρόταση νόμου του υπουργείου, όπως επιβεβαίωσε, περιλαμβάνει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων πανελλαδικά 7 Κυριακές τον χρόνο και 52 Κυριακές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Επίσης εντός του μήνα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ.

Στη συνάντηση, με τους εκπροσώπους των δανειστών συζητήθηκε επίσης το θέμα των τιμών και οι προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μεταξύ των οποίων είναι και η δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου αλλά και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές, στόχος είναι η μελέτη του ΟΟΣΑ να αποτελέσει το πλαίσιο για παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους κλάδους ώστε να μειωθούν οι λιανικές.

Αναφορικά με την αδειοδότηση των επιχειρήσεων στόχος είναι η πρώτη δέσμη νομοθετικών ρυθμίσεων να έρθει το φθινόπωρο, ενώ σχετικά με τους αυτοκινητοδρόμους, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για το θέμα το οποίο, όπως είπε, θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους επιτρόπους Μπαρνιέ και Χάαν, την Πέμπτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024