Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Δεν αφορά την ΕΚΤ το «mea culpa» του ΔΝΤ, λέει ο Ντράγκι

Η ΕΚΤ δεν έχει να πει κανένα «mea culpa» στο θέμα του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σε ερώτηση σχετικά με το «mea culpa» του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα. «Ένα πράγμα που καταλαβαίνω από αυτή την έκθεση είναι ότι δεν ασκείται κριτική στην ΕΚΤ» τόνισε, αλλά έσπευσε να επισημάνει ότι δεν μπορούμε «με τα μάτια του σήμερα» να κρίνουμε την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει να πει κανένα «mea culpa» στο θέμα του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σε ερώτηση που δέχθηκε, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, για την έκθεση του ΔΝΤ και τις παραδοχές του για τις επιπτώσεις προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα.

«Ένα πράγμα που καταλαβαίνω από αυτή την έκθεση είναι ότι δεν ασκείται κριτική στην ΕΚΤ» σημείωσε για να παραπέμψει στη σχετική δήλωση που έγινε από την Κομισιόν με τις παρατηρήσεις της για το όλο ζήτημα.

«Ας δούμε όμως τι γίνεται στο παρόν. Η Ελλάδα έχει φέρει σε πέρας μια τεράστια προσαρμογή. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πρόοδο που έχει γίνει και η οποία πριν από λίγα χρόνια ήταν αδιανόητη» εξήγησε.

Ο ιταλός τραπεζίτης είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα όποια λάθη έγιναν, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτά τα «mea culpa» τείνουν να εξηγούν «με τα μάτια του σήμερα αυτά που έγιναν χθες».

Παρέπεμψε στην κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στην Ευρωζώνη πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ξεκίνησε η όλη συζήτηση για το Μνημόνιο.

«Θυμάστε πώς ήταν η κατάσταση τότε, πολύ πολύ χειρότερη. Τότε όλοι μιλούσαν για τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Τότε ήταν που ξεκίνησε η όλη συζήτηση για τη διάλυση της Ευρωζώνης.»

Ο κεντρικός τραπεζίτης συνέχισε λέγοντας: «Γιατί δεν κοιτάτε περισσότερο στο μέλλον αντί στο παρελθόν; Γιατί να μην δείξουμε εμπιστοσύνη στην εξαιρετική πρόοδο (της Ελλάδας) που έχει γίνει και τη θετική πορεία της;»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αποδοκιμασίες και γιούχα στο στάδιο κατά την πρόβα του Ισραήλ

H εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan ερμήνευσε το «Hurricane» στην Eurovision και οι κερκίδες αποδοκίμασαν έντονα την εμφάνιση, φωνάζοντας «Free Palestine».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024