Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Gazprom φέρεται να προχωρά σε δεσμευτική προσφορά για την ΔΕΠΑ

Η Gazprom φέρεται να προχωρά σε δεσμευτική προσφορά για την ΔΕΠΑ

Στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ βρέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας, η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου. Μάλιστα γνωρίζοντες ανέφεραν ότι η Gazprom θα προχωρήσει στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τη ΔΕΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπήρξε συμφωνία ως προς τα αιτήματα που έχει θέσει η ρωσική πλευρά για τους όρους του διαγωνισμού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ βρέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας, η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου.

Μάλιστα γνωρίζοντες ανέφεραν ότι η Gazprom θα προχωρήσει στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τη ΔΕΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπήρξε συμφωνία ως προς τα αιτήματα που έχει θέσει η ρωσική πλευρά για τους όρους του διαγωνισμού.

Ειδικότερα σχετικά με τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου η ρωσική εταιρεία αναφέρει ότι: «Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με την εξαιρετική συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας».

Στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ι.Εμίρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Η Gazprom συμμετέχει, όπως είναι γνωστό, στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Μάλιστα πηγές προσκείμενες στην υπόθεση ανέφεραν ότι η Gazprom θα προχωρήσει στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τη ΔΕΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπήρξε συμφωνία ως προς τα αιτήματα που έχει θέσει η ρωσική πλευρά για τους όρους του διαγωνισμού, αναφορικά με την εγγυητική επιστολή συμμετοχής και τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στο πακέτο των συζητήσεων με την κυβέρνηση τίθενται και οι όροι και οι τιμές προμήθειας φυσικού αερίου προς τη χώρα μας στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης η οποία λήγει το 2016.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Gazprom αναφέρεται σχετικά ότι «οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1996 και σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία οι συνολικές παραδόσεις για το 2012 ανήλθαν σε 2,5 δισ. κυβικά μέτρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024