Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Εθνική Τράπεζα στην τελική ευθεία για την ανακεφαλαιοποίηση

Η Εθνική Τράπεζα στην τελική ευθεία για την ανακεφαλαιοποίηση

Κινητικότητα υπήρξε το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Καρατζά, στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, καθώς συνεχίζονται οι επαφές της διοίκησής της για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων δεσμεύσεων συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής έχει συγκληθεί για το πρωί της Δευτέρας για την επικύρωση του ενημερωτικού δελτίου, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έως τα μέσα της εβδομάδας.

Κινητικότητα υπήρξε το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Καρατζά, στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, καθώς συνεχίζονται οι επαφές της διοίκησής της για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων δεσμεύσεων συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλουΑλέξανδρου Τουρκολιάαποτελεί η ολοκλήρωση του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας χωρίς την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), με την άντληση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από την αγορά, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% των αναγκών της.
Σύμφωνα με χρηματιστηριακά γραφεία, η διοίκηση της ΕΤΕ συνεχίζει την ενημέρωση υφιστάμενων μετόχων και υποψήφιων επενδυτών, προσπάθεια που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης, η οποία αναμένεται να έχει εξασφαλιστεί έως και τα μέσα αυτής της εβδομάδας.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, η τράπεζα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει δεσμεύσεις συμμετοχής στην αύξηση που υπερκαλύπτουν το στόχο του 10%, χωρίς τη χρήση CoCos.
Προσθέτουν ωστόσο ότι από την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, μέχρι την αγορά των νέων μετοχών που θα εκδοθούν από τους επενδυτές, υπάρχει απόσταση που πρέπει να διανυθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα υπάρχει ένας μέτοχος στο σχήμα που θα ξεχωρίζει λόγω του υψηλού ποσοστού του.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν σχετικά ότι η μετοχική βάση του ομίλου θα είναι μετά την αύξηση κεφαλαίου «πλατιά», αποτελούμενη από εκατοντάδες μεγάλους επενδυτές.

Πότε θα γίνει η αποκοπή
Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής έχει συγκληθεί για το πρωί της Δευτέρας για την επικύρωση του ενημερωτικού δελτίου, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έως τα μέσα της εβδομάδας.
Θα ακολουθήσει reverse split των μετοχών της Τράπεζας σε αναλογία 1 τίτλου για κάθε 10 παλαιούς, καθώς και η ανακοίνωση των όρων της έκδοσης των νέων μετοχών.
Αυτό σημαίνει ότι η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης θα γίνει προς το τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές τις επόμενης, για να ακολουθήσει η 15θήμερη περίοδος διαπραγμάτευσής του.
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει από το δίκτυο των καταστημάτων της τράπεζας και η ενημέρωση των μικρομετόχων της, η συμμετοχή των οποίων στην αύξηση θεωρείται από τη διοίκηση της ΕΤΕ κομβικής σημασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024