Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Η ΕΚΤ θα διατηρήσει την χαλαρή νομισματική πολιτική για όσο χρειαστεί

Η ΕΚΤ θα διατηρήσει την χαλαρή νομισματική πολιτική της «για αρκετό διάστημα» στηρίζοντας την ανάπτυξη, τόνισαν την Παρασκευή μέλη του διοικητικού συμβουλίου της. Με την οικονομία της ευρωζώνης σε ύφεση, η ΕΚΤ έχει περικόψει το βασικό παρεμβατικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, ενώ τον Μάιο παρέτεινε κατά ένα έτος το πρόγραμμα απεριόριστης χρηματοδότησης των τραπεζών. Άλλωστε η υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 1,2%, δίνει μεγάλα περιθώρια κινήσεων στην ΕΚΤ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει την χαλαρή νομισματική πολιτική της «για αρκετό διάστημα» στηρίζοντας την ανάπτυξη, είπε ο Γιοργκ Ασμουσεν και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας την Παρασκευή.

Με την οικονομία της ευρωζώνης σε ύφεση, η ΕΚΤ έχει περικόψει το βασικό παρεμβατικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, ενώ τον Μάιο παρέτεινε κατά ένα έτος το πρόγραμμα απεριόριστης χρηματοδότησης των τραπεζών.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών στο 1,2% τον Απρίλιο, δίνοντας μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων στην ΕΚΤ αναφορικά με την επιτοκιακή της πολιτική.

Ο Ασμουσεν, όπως αναφέρει το Reuters, είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει την επεκτατική νομισματική πολιτική της για όσο διάστημα χρειαστεί.

Το άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερ χρησιμοποίησε τον ίδιο τόνο σε ομιλία του στην Ορλεάνη της Γαλλίας, αναφέροντας ότι η ΕΚΤ παραμένει προσηλωμένη στο να παρέχει άφθονη ρευστότητα στην ευρωζώνη για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Το λέμε αυτό γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι δυσκολίες και τα εμπόδια στην μεταβατική αυτή περίοδο για την ευρωζώνη σημαίνουν ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει διευκολυντική για αρκετό διάστημα», εξήγησε ο ίδιος.

O επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα θα παρακολουθεί στενά τα στοιχεία που ανακοινώνονται και ότι θα είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια και άλλο, συμπεριλαμβανομένου του επιτοκίου καταθέσεων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μηδέν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024