Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά της Λαγκάρντ στο Άμστερνταμ

Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά της Λαγκάρντ στο Άμστερνταμ

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ φώναξαν συνθήματα και αποδοκίμασαν την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, για την πολιτική του Ταμείου και τις δηλώσεις της για χώρες όπως η Ελλάδα. Η Λαγκάρντ μόλις είχε αρχίσει να μιλά όταν φοιτητές τη διέκοψαν φωνάζοντας συνθήματα. Η ίδια υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησε το ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά παραδέχτηκε ότι «υποτιμήσαμε τις συνέπειες».

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ φώναξαν συνθήματα και αποδοκίμασαν την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, για την πολιτική του Ταμείου και τις δηλώσεις της για χώρες όπως η Ελλάδα.

Η Λαγκάρντ μόλις είχε αρχίσει να μιλά όταν φοιτητές τη διέκοψαν φωνάζοντας «μαντάμ Λαγκάρντ!».

Άλλοι, σύμφωνα με το Associated Press, την ειρωνεύονταν για αυτό που θεωρούν σαν πεποίθησή της ότι οι τεχνοκράτες είναι καλύτεροι από τη δημοκρατία» και την σατίριζαν για τις δηλώσεις της ότι «οι έλληνες πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους με το να πληρώνουν τους φόρους τους».

Τελικά απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

Πέραν αυτών, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησε το ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά παραδέχτηκε ότι «υποτιμήσαμε τις συνέπειες, είναι σαφές αυτό».

Η λιτότητα και η ανάπτυξη δεν αποκλείουν η μία την άλλη, επισήμανε, αλλά πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν πιστεύει πως μόνο οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν στην ανάπτυξη.

Ακόμη η Λαγκάρντ επισήμανε πως για να επιτύχει η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, πρέπει να συμφωνούν όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ. «Χρειάζεται να έχεις όλους τους παίκτες στο τραπέζι», δήλωσε σχετικά όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες της Γερμανίας.

Ακόμη, επίκρινε την δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ σε πολύ σφιχτή όπως και τα σχέδια μείωσης του χρέους, σαν πολύ απότομα. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει αυτήν πολιτική, η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,5%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024