Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την πόρτα του ΟΑΕΔ βλέπει ο Κικίλιας, δυσφορία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Την πόρτα του ΟΑΕΔ βλέπει ο Κικίλιας, δυσφορία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια ζήτησε ο υπουργός Εργασίας, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πρόβλημα συνεργασίας μαζί του. Ο κ. Κικίλιας, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα αντικατασταθεί άμεσα, ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία στηρίχθηκε και από τη ΔΗΜΑΡ. Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, επικεντρώνοντας σε σχετικό δημοσιεύμα για τον διοικητή του ΟΑΕΔ.

Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, ζήτησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, χωρίς πάντως να έχει γίνει ακόμα επισήμως γνωστός ο λόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πρόβλημα συνεργασίας με τον διοικητή.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Κικίλιας θα αντικατασταθεί άμεσα.

Ο κ. Κικίλιας ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία στηρίχθηκε και από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ υπέρ της τοποθέτησής του στον Οργανισμό είχαν ταχθεί και οι κοινωνικοί εταίροι.

Ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ εξέφραζαν την έντονη δυσφορία τους για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Δημοκρατία» της Δευτέρας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Κικίλια, υποστηρίζοντας ότι προχωρά σε κομματικές προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες.

«Αντί να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο εκλεκτός του Βενιζέλου, διοικητής του οργανισμού, μοιράζει εκατομμύρια σε δήμους για πεντάμηνες συμβάσεις με κομματικά κριτήρια» γράφει η εφημερίδα.

Την έντονη αντίδρασή για το δημοσίευμα εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «παραπλανητικές εντυπώσεις» που «υπονομεύουν την προσπάθεια να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας».

Και καταλήγει: «Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως «ρουσφέτι». Ντροπή τους!».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024