Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νέο σχέδιο κοινωνικού τουρισμού υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας

Επείγον σχέδιο κοινωνικού τουρισμού θα καταρτίσει ειδικά για φέτος ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έπειτα από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν μέσα στο 2013 κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα, λόγω της κατάργησης των εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Επείγον σχέδιο κοινωνικού τουρισμού θα καταρτίσει ειδικά για φέτος ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έπειτα από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το σχέδιο εξήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΕ).

Αναγνώρισε εξάλλου τη σημασία της διατήρησης, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού που υλοποιούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας πριν καταργηθεί.

Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν μέσα στο 2013 κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα, πλέον της μείωσης κατά 1,1 μονάδες που εφαρμόστηκε μέσα στο 2012, λόγω της κατάργησης των εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Εκτίμησε επίσης ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τετραετίας, θα συντελέσει στην απομάκρυνση των εμποδίων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αναβάθμιση του συνδέσμου των τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε κοινωνικό εταίρο, καθώς και στις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το καθεστώς ασφάλισης των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, με μόνο κριτήριο τη δυναμικότητα ως προς τον αριθμό των δωματίων.

«Συγκεκριμένα προβλέψαμε ότι ιδιοκτήτες που έχουν ενοικιαζόμενα καταλύματα μέχρι 5 δωμάτια θα υπάγονται μόνο στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ. Από 6-10 δωμάτια, θα υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ εφόσον ασκείται παράλληλα και αγροτική δραστηριότητα. Εάν δεν ασκείται παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, τα πρόσωπα αυτά θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Τέλος, μόνο όσοι ιδιοκτήτες έχουν από 11 δωμάτια και πάνω θα υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ» είπε ο κ. Βρούτσης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την πρόσληψη των 10.000 νέων που θα απασχοληθούν αποκλειστικά στον τουριστικό κλάδο, στο πλαίσιο της δράσης «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» για 45.000 νέους έως 29 ετών, ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η αντικατάσταση των προσλήψεων μαθητευόμενων από το εξωτερικό με προσλήψεις νέων από την Ελλάδα. Τόνισε μάλιστα ότι «δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί το πρόγραμμα αυτό -όπως κάποιες φορές συνέβη στο παρελθόν- σε «πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων»».

Τέλος ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής κίνησης εφέτος και υποστήριξε ότι «οι προοπτικές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι εξαιρετικές και αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 50.000 νέες θέσεις εργασίας στον χώρο του τουρισμού».

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) είναι τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί περισσότερες από 40.000 μικρές τουριστικές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, κατοικιών και μικρών ξενώνων σε όλη την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024