Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκε η επιμήκυνση επτά ετών σε Ιρλανδία και Πορτογαλία

Εγκρίθηκε η επιμήκυνση επτά ετών σε Ιρλανδία και Πορτογαλία

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την παράταση κατά επτά χρόνια της προθεσμίας αποπληρωμής των δανείων τα οποία έχουν χορηγηθεί στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, προοπτική στην οποία είχε συμφωνήσει νωρίτερα το Eurogroup, όπως δήλωσε μετά το τέλος του ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Για «πολύ σημαντικό βήμα» προς την πλήρη επάνοδο των δύο αυτών χωρών στην πλήρη χρηματοδότησή τους από τις αγορές, μιλά ο Όλι Ρεν.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την παράταση κατά επτά χρόνια της προθεσμίας αποπληρωμής των δανείων τα οποία έχουν χορηγηθεί στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, προοπτική στην οποία είχε συμφωνήσει νωρίτερα το Eurogroup, όπως δήλωσε μετά το τέλος του ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στη δήλωση των 27 υπουργών (Ecofin) σημειώνεται ότι «για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες των δύο χωρών να ανακτήσουν πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να βγουν με επιτυχία από τα προγράμματά τους, συμφωνήσαμε κατ’αρχήν, υπό την αίρεση των διαδικασιών στα εθνικά κοινοβούλια, να επεκτείνουμε την ωρίμανση των δανείων του EFSM και του EFSF κατά επτά χρόνια».

«Οι υπουργοί του Eurogroup τάσσονται υπέρ της λήψης οριστικής και θετικής απόφασης» για την επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης δήλωνε νωρίτερα ο Ντάισελμπλουμ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ειδικά για την Πορτογαλία, ο Γ.Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι το Eurogroup επιθυμεί την παράταση των δανείων, υπό τον όρο ότι οι διεθνείς δανειστές της τρόικας θα αξιολογήσουν τα μέτρα της χώρας για τον προϋπολογισμό του 2013.

Ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για Οικονομικά και νομισματικά θέματα, Όλι Ρεν, καλωσόρισε την απόφαση του Eurogroup (πριν την εγκρίνει και το Ecofin) και την χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό βήμα» προς την πλήρη επάνοδο των δύο αυτών χωρών στην πλήρη χρηματοδότησή τους από τις αγορές.

Επιπλέον, ο Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου σημειώσε ότι υπάρχει πρόοδος για τα legacy assets (την κάλυψη από τον ESM των τραπεζικών διασώσεων που έχουν γίνει) και ότι οι σχετικές συζητήσεις θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024