Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανονικά ώς τις 15 Μαΐου η χορήγηση του επιδόματος γάμου, συμφωνούν ΓΣΕΕ - ΣΕΒ

Κανονικά ώς τις 15 Μαΐου η χορήγηση του επιδόματος γάμου, συμφωνούν ΓΣΕΕ – ΣΕΒ

Τουλάχιστον έως τις 15 Μαΐου ισχύουν το επίδομα γάμου και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, επικαλούμενη σχετική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Συνομοσπονδίας. Την τοποθέτηση αυτή δέχεται και ο ΣΕΒ, που μιλά για παράταση των κανονιστικών όρων της ΕΓΣΣΕ, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου, για ένα τρίμηνο, έως την 15η Μαΐου.

Τουλάχιστον έως τις 15 Μαΐου ισχύουν το επίδομα γάμου και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, επικαλούμενη σχετική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Συνομοσπονδίας.

Την τοποθέτηση αυτή δέχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση που ακολούθησε αυτή της Συνομοσπονδίας, και ο ΣΕΒ, μιλώντας για παράταση των κανονιστικών όρων της ΕΓΣΣΕ, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου, για ένα τρίμηνο, έως την 15η Μαΐου.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση έληξε αναγκαστικά στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012 με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός, και διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της, άρα η μετενέργεια δεν έληξε στις 31 Μαρτίου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «η ΓΣΕΕ μετά την είδηση που αναμεταδόθηκε σχετικά με την υποτιθέμενη λήξη στις 31/3/2013 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διευκρινίζει με εγκύκλιο της Νομικής της Υπηρεσίας ότι η ΕΓΣΣΕ, που έληξε αναγκαστικά στις 14/2/2013, σύμφωνα με την ΠΥΣ 6/2012, διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασής της και κατά συνέπεια το προβλεπόμενο από αυτήν επίδομα γάμου, καθώς και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι ισχύουν τουλάχιστον έως τις 15/5/2013».

Η Συνομοσπονδία, προειδοποιεί επίσης τους εργοδότες να «μην αποτολμήσουν την περικοπή του επιδόματος γάμου και την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων, γιατί θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις».

Ταυτόχρονα τονίζει ότι «κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πιέζει στην κατεύθυνση υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ, η οποία θα προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση καταβολής του επιδόματος γάμου και της εκπλήρωσης του συνόλου των ειδικών κανονιστικών όρων και μετά τη λήξη της τρίμηνης παράτασης».

«Είναι αυτονόητο ότι η Συνομοσπονδία συνεχίζει και τον δικαστικό αγώνα για την ακύρωση της ΠΥΣ 6/2012. Ήδη, εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ προσβάλλοντας τον προφανή αντισυνταγματικό της χαρακτήρα» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Όπως είναι γνωστό, η ΓΣΕΕ έχει προσφύγει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της ΠΥΣ 6/2012.


Η ανακοίνωση του ΣΕΒ

«Σύμφωνα με την νομοθεσία (ΠΥΣ 6/2012), μετά τη λήξη της ισχύουσας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2010-2012 στις 14/2/2013, οι κανονιστικοί όροι αυτής, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου, παρατάθηκαν για ένα τρίμηνο και ισχύουν μέχρι την 15η Μαΐου του τρέχοντος έτους.»

»Ως εκ τούτου, η συζήτηση που ανέκυψε για κατάργηση του επιδόματος γάμου δεν ευσταθεί» καταλήγει ο ΣΕΒ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024