Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποσό 300 εκατ. ευρώ στη μάχη κατά της ανεργίας μέχρι το τέλος του έτους

Ποσό 300 εκατ. ευρώ στη μάχη κατά της ανεργίας μέχρι το τέλος του έτους

Κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν μέχρι το τέλος του έτους για συγκεκριμένες δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με τη συμμετοχή άλλων κυβερνητικών στελεχών και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς πόρων στο Κοινωνικό Ταμείο και η εφαρμογή μοντέλου κοινωφελούς εργασίας για τους μεγαλύτερης ηλικίας ανέργους.

Κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν μέχρι το τέλος του έτους για συγκεκριμένες δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας.

Αυτό αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας, που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, θα εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από το ΕΚΤΠΑ (Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στο ΕΚΤ (Κοινωνικό Ταμείο), και δεύτερον, θα διοχετευθούν οι νέοι σε ηλικία άνεργοι σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 55 ετών) θα απορροφηθούν σε δημόσια κοινωνική εργασία.

Πρόκειται για το μοντέλο κοινωφελούς εργασίας που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες χώρες και προβλέπει την έμμισθη απασχόληση σε δήμους, νοσοκομεία κ.λπ.

Αποφασίστηκε ακόμα, το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας να κινείται παράλληλα με την απασχόληση, δηλαδή τα όποια σχέδια δράσης απασχόλησης θα βρίσκονται σε συνάρτηση με τις αναπτυξιακές πολιτικές που εξετάζει το ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ.

Στη σύσκεψη από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι υφυπουργοί Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024