Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Απόλυτη και αμετάκλητη αρχή» στην ΕΕ η εγγύηση των καταθέσεων λέει ο Ολάντ

«Απόλυτη και αμετάκλητη αρχή» στην ΕΕ η εγγύηση των καταθέσεων λέει ο Ολάντ

Η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων, που υπονομεύθηκε στην Κύπρο, θα πρέπει να είναι «μια απόλυτη και αμετάκλητη αρχή» στους κόλπους της ΕΕ, υπογράμμισε ο Φρ.Ολάντ σε κοινή συνέντευξη με τον Μ.Ραχόι. Η Κύπρος ήταν μια «ειδική, μοναδική και εξαιρετική περίπτωση» τόνισε. Η δήλωση του αποτελεί άλλη μια ένδειξη για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το θέμα, με την Κομισιόν και τον πρόεδρο του Eurogroup να εκφράζουν διαφορετική άποψη από την ΕΚΤ και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να τοποθετούνται αναλόγως της θέσης που βρίσκονται.

Η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων, που υπονομεύθηκε στην Κύπρο, θα πρέπει να είναι «μια απόλυτη και αμετάκλητη αρχή» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε κοινή συνέντευξη με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Η Κύπρος ήταν μια «ειδική, μοναδική και εξαιρετική περίπτωση» πρόσθεσε ο Ολάντ και τόνισε ότι είναι πολύ προσηλωμένος στη «ασφάλεια των καταθέσεων που πρέπει να είναι μια απόλυτη και αμετάκλητη αρχή».

Η δήλωση του γάλλου προέδρου αποτελεί άλλη μια ένδειξη για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το θέμα στους κόλπους της ΕΕ, με την Κομισιόν και τον πρόεδρο του Eurogroup να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το μοντέλο της Κύπρου να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες, την ΕΚΤ να το διαψεύδει κατηγορηματικά και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να τοποθετούνται αναλόγως της θέσης που βρίσκονται και της δύναμης που έχουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Αποδοκιμασίες και γιούχα στο στάδιο κατά την πρόβα του Ισραήλ

H εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan ερμήνευσε το «Hurricane» στην Eurovision και οι κερκίδες αποδοκίμασαν έντονα την εμφάνιση, φωνάζοντας «Free Palestine».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024