Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει τα περί παραιτήσεως του ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

Διαψεύδει τα περί παραιτήσεως του ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

Διέψευσε μέσω του πρακτορείου Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, ότι υπέβαλε την παραίτησή του. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Σαρρής τελούσε υπό παραίτηση και πως αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της χώρας. Ο Μιχάλης Σαρρής αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μόσχα για διαβουλεύσεις.

Διέψευσε μέσω του πρακτορείου Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, ότι υπέβαλε την παραίτησή του. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Σαρρής τελούσε υπό παραίτηση και πως αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Μιχάλης Σαρρής αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μόσχα για διαβουλεύσεις, μεταφέροντας στο Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ, τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων. Η συνάντηση Σαρρή – Σιλουάνοφ είναι προγραμματισμένη για τηνΤετάρτη το πρωί.

Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται από τραπεζικές πηγές σε Λευκωσία και Αθήνα, αναφέρουν ότι ο κ. Σαρρής μεταφέρει στη Μόσχα πρόταση για αγορά δύο κυπριακών τραπεζών έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ.

Το απόγευμα ο πρόεδρος Νίκος Ανστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία άσκησε εντονότατες πιέσεις ζητώντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή και ότι η Λευκωσία επεξεργάζεται εναλλακτικό σχέδιο.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο κύπριος πρόεδρος, μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ερωτηθείς πως θα χειριστεί την κατάσταση, είπε ότι η κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της, δηλαδή «Σχέδιο Β» αλλά δεν το ανακοινώνει.

Η ψηφοφορία αποφασίστηκε τελικά να γίνει απόψε, παρά τις πληροφορίες που προηγήθηκαν ότι θα μετατεθεί για την Τετάρτη.

Με δεδομένο ότι δεν εξασφαλίζεται πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπέρ του σχεδίου κουρέματος των καταθέσεων, η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη επέλεξε την αποχή των βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) από την ψηφοφορία, ώστε το νομοσχέδιο να καταψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και να σταλεί μήνυμα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024