Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέσπιση Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων προωθεί το ΥΠΑΝ

Θέσπιση Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων προωθεί το ΥΠΑΝ

Σχέδιο νόμου για τη θέσπιση Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους όλων των εργοληπτικών οργανώσεων. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα δημόσια έργα, όπως τα νέα ενιαία τιμολόγια εργασιών, τη συντόμευση της διαδικασίας ανάθεσης, την προώθηση αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων, αλλά και την κατανομή πόρων του νέου ΕΣΠΑ.

Σχέδιο νόμου για τη θέσπιση Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους όλων των εργοληπτικών οργανώσεων της χώρας.

Πρόκειται, όπως εξηγεί το υπουργείο, για ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την υποβολή αιτημάτων, τον προγραμματισμό, την έγκριση, τη διαδικασία προκήρυξης, ανάθεσης, σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων προμήθειας αγαθών, παροχής υπηρεσιών και εκτέλεσης έργων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία με τη χρήση και εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στα νέα αναμορφωμένα και συμπληρωμένα, σε σχέση με τα τιμολόγια του έτους 2009, ενιαία τιμολόγια εργασιών για τα δημόσια έργα, στην αναθεώρηση τιμών, στη συντόμευση της διαδικασίας ανάθεσης των δημοσίων έργων, στην κατανομή των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, στα έργα παραχώρησης, καθώς και σε θέματα που αφορούν στις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται από το υπουργείο.

Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε για την έγκριση των αναμορφωμένων ενιαίων τιμολογίων εργασιών των δημόσιων έργων, τα οποία έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Επίσης τους ενημέρωσε για την ομάδα εργασίας που συστήθηκε απο το υπουργείο με συμμετοχή και εκπροσώπων των εργοληπτικών οργανώσεων και αφορά στις διατάξεις που διέπουν την τήρηση και λειτουργία του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ) όπως οι δείκτες βιωσιμότητας, ο τύπος κατάταξης, τα όρια στελέχωσης κλπ, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Δημοσίων Έργων και την απλούστευση των διαδικασιών τήρησης των ΜΕΕΠ και ΜΕΚ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024