Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε αποκλειστικές συζητήσεις για εξαγορά της Millennium η Πειραιώς

Σε αποκλειστικές συζητήσεις για εξαγορά της Millennium η Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα. Ωστόσο συμπληρώνει ότι «στην παρούσα φάση ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά». Νωρίτερα και ο πορτογαλικός όμιλος η BCP επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές συζητήσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα. Ωστόσο συμπληρώνει ότι «στην παρούσα φάση ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά».

Νωρίτερα και ο πορτογαλικός όμιλος η BCP επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές συζητήσεις.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρει: «κατόπιν σχετικού ερωτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποιεί ότι βρίσκεται σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα.»

» Στην παρούσα φάση ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά και οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων.»

»Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει σύμφωνα με το νόμο το επενδυτικό κοινό εάν υπάρξει εξέλιξη για το παραπάνω θέμα».

Στα πρότυπα της Γενικής

Η ανακοίνωση της Πειραιώς με την οποία θα ξεκαθάριζε την κατάσταση σε σχέση με το ενδιαφέρον της για τη Millennium Bank, θυγατρική της πορτογαλικής BCP στην Ελλάδα, αναμενόταν με ενδιαφέρον μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες ότι οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την πώληση της Millennium στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ελληνικός όμιλος διενεργεί οικονομικό έλεγχο στην τράπεζα, με στόχο να υπάρξει σύντομα μία συμφωνία.

Η εξαγορά θα γίνει κατά τα πρότυπα της Γενικής.

Δηλαδή, η BCP για να πουλήσει τη θυγατρική της θα την ανακεφαλαιοποιήσει και θα καλύψει πλήρως το χρηματοδοτικό της κενό, ώστε να καταλήξει «καθαρή» στην Πειραιώς.

Είναι πιθανό μέρος των κεφαλαίων που θα δώσει να κατευθυνθούν για την κάλυψη μέρους της αύξησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Τραπεζικό στέλεχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι «βρισκόμαστε σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη Millennium, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024