Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Νέα σύσκεψη υπό τον Γιάννη Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Σύσκεψη για το νέο φορολογικό με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει στις 15:00 σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, πριν από την απογευματινή (18:00) συνάντηση στο Μαξίμου των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται να είναι καθοριστική για το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων, επικρατέστερο σενάριο παραμένει το ατομικό αφορολόγητο όριο των 50.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και η καθιέρωση ειδικού αφορολογήτου ορίου για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.

Σύσκεψη για το νέο φορολογικό με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει στις 15:00 σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, πριν από την απογευματινή (18:00) συνάντηση στο Μαξίμου των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται να είναι καθοριστική για το ζήτημα.

Την Τρίτη το απόγευμα, ο κ. Στουρνάρας συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με κύρια θέματα τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις και ζητήματα σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ερωτηθείς για τη φορολόγηση των ακινήτων ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Έχουμε ακόμη καιρό να το κουβεντιάσουμε».

Σύμφωνα με Τα Νέα, επικρατέστερο σενάριο παραμένει to ατομικό αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και η καθιέρωση ειδικού αφορολογήτου ορίου για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, ενώ μεγάλα αγκάθια παραμένουν ο προσδιορισμός της αντικειμενικής αξίας των αγροτεμαχίων και βέβαια τα αναγκαία έσοδα τα οποία έχουν προσδιοριστεί, με βάση το Μνημόνιο, στα 3 δισ. ευρώ για το 2014 και σε περίπου 2 δισ. ευρώ για φέτος, δεδομένου ότι υπάρχουν «ουρές» εισπράξεων από το ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλη η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν με τη διαιτησία

Έξω φρενών η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν, Χέιλ Καλχούν, με την διαιτησία. Εξαπέλυσε βολές κατά της EuroLeague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024